Akyazı Sosyal Gelişim Merkezinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen programa Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir, çok sayıda öğretmen, öğrenciler ile Halil mert'in ailesi ve sevenleri katıldı.

Programda Halil Mert’in yazdığı şiirleri toparlayarak “İzler Halil Mert” isimli kitabı oluşturan Mustafa Çiçek, Hayrullah Türker, Ekrem Polat, Enes Öksüz ve Yetkin Hikmet; şiirleri tek tek seslendirdiler.

Edebiyat öğretmeni Halil Mert’i anlatmak üzere sahneye çıkan sevdikleri onun yazdığı şiirleri de programa katılanlara okudular. 

Programda konuşan Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan “Rahmetli hocamız Halil Mert benimde yakinen tanıdığım, sevdiğim değer verdiğim bir komşumdu. Allah rahmet eylesin, kendisini rahmetle yâd ediyorum. Tüm sevenlerine ve ailesine tekrardan başsağlığı diliyorum. Değerli hocamızın yazdığı şiirleri kitap haline dönüştürenlere ve bu anma programının düzenlenmesine emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, bu vesile ile tüm şehitlerimizi de rahmetle ve minnetle anıyorum ”dedi.