Cumhuriyet Halk Partisi Adapazarı Meclis Üyesi Haluk Akbay, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve Sakarya Büyükşehir Belediyes Kültür ve Sosyal İşleri Daire Başkanı Resul Nadir'e Millet Bahçesi sınırları içinde kalan Çark Mesire Yerinin giriş kapısına isminin verilmesi konusunda çağrıda bulundu.

CHP'li Akbay yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem Yüce, Büyükşehir Kültür ve Sosyal İşleri Daire Başkanı Sayın Resul Nadir

Osmanlı Padişahı 3.Murat döneminde inşa edilen Değirmen Çark, 250 yıl hizmetten sonra 1734 yılında hayırsever Devoğlu Mustafa tarafından dönme dolap/çark sayesinde Adapazarı halkına içme suyu aktarılması sağlanmıştır.

Çark'ın ve Çark Mesire Yerinin Sakarya için derin anlamı vardır. İstanbul için Galata Kulesi, Haydarpaşa Garı, Kız Kulesi; İzmir için Saat Kulesi; Ayfon için Tarihi Kale ne ise, Sakarya ve Sakaryalılar için Çark ve Çark Mesire Yeride derin bir anlam ifade eder.

Millet Parkının içine alınan Çark Mesire Yerinin tarihi önemi ve ismi yok edilmiştir. Tahmin ederim ki dikkatten kaçmış olarak düşünüyorum. 

Bir an önce Çark Mesire Yerinin giriş kapısına "Çark Mesire" diye yazılmasını bir Adapazarlı olarak şahsım ve bütün hemşerilerimiz adına talep etmekteyiz. Saygılarımızla..."