Sağlık çalışanlarına düzenlenen saldırıların ardı arkası kesilmezken son olarak ilimizde bulunan bir sağlık çalışanı Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde pansuman yaptığı esnada sedyenin yanlış tarafına yattığı için uyardığı kişi ve yakınlarının tekme, tokat ve makaslı saldırısına uğramıştı. 

Sağlık çalışanlarına şiddetin arttığı bu dönemde her hafta cuma akşamı saat 21:00'da yayınlanan Zafer Tokuş, Hüseyin Cumalı, Safa Polat, ve Hakan Turhan'ın katıldığı Gazeteciler Soruyor programında 'Hastanelerde Güvenlik Zaafı mı Var'' konusu ele alındı.

Gazeteciler programda sağlık çalışanlarının sürekli şiddete uğramasının sebebi hastanelerde güvenlik zaafı olduğunu savundu. Programda konuşan Hüseyin Cumalı, geçtiğimiz günlerde SAÜEH'ta yaşanan saldırıda saldırıyı gerçekleştirenlerin nasıl kaçabildiğini anlamadığını söyledi. Hastanelerde güvenliğin yetersiz olduğuna dikkat çeken gazeteciler son günlerde Pandemiden dolayı zaten tehlikede olan sağlık çalışanlarının bu olaylardan ötürü motivasyonunun düştüğünü ifade ettiler.