Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan Ramazan-ı Şerif’in tüm insanlığın sağlıklı günlere kavuşmasına vesile olmasını temenni eden Başkan Ekrem Yüce, “Rabbim tüm ibadetlerimizi kabul eylesin, bizleri birlik ve beraberlik içerisinde Ramazan Bayramı’na ulaştırsın” dedi.

Her zorluğun ardından bir kolaylık vardır

Mübarek Ramazan ayına ulaşmanın sevincinin yanı sıra mahzun bir şekilde karşılamanın hüznünü yaşadıklarını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Bugün tüm insanlık koronavirüs salgınıyla çetin bir mücadele veriyor. Bizler de gerek ülkemizde gerekse şehrimizde salgının üstesinden gelebilmek adına çalışmalar yürütüyoruz. Maalesef bu Ramazan’ı biraz daha farklı geçireceğiz. İftar ve sahur sofralarında buluşamayacak, teravih namazlarında birlikte saf tutamayacak olmanın hüznünü en derinden hissetsek de Rabbimizin İnşirah Sûresi’ndeki kutsi ayeti yüreğimize su serpiyor; her zorluğun ardından mutlaka bir kolaylık vardır. Allah’ın izni, sağlık çalışanlarımızın azmi ve gayreti, milletimizin sağduyusu ile bu badireyi de inşallah en kısa sürede geride bırakacağız. Rabbim niyetlerimizi kabul eylesin, bayramda kucaklaşmayı tüm insanlığa nasip etsin. Ramazanınız mübarek olsun” dedi.

Hayırlı Ramazanlar Sakarya

Ramazan’ın manevi iklimini evlerde yaşayacak vatandaşların yanında olacaklarını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Ramazan ayının bereketini inşallah şehrimizin tamamına yayacağız. İhtiyaç sahiplerimizin yanında olacağız. Hemşerilerimden de özellikle talebim şudur; dayanışmamızı, paylaşmamızı, kardeşlik bağlarımızı güçlendirelim. Komşularımızı unutmayalım. Gönüllere dokunalım, iyilikte yarışalım ve Ramazan’ın güzelliklerini kalplerimizde yaşayalım. Hayırlı Ramazanlar Sakarya” dedi.