VİDEOKONFERANSLI TOPLANTI

Video Konferansla gerçekleşen toplantıya,  Bölge Müdür Yardımcısı Halis Belen, Kadastro ve Mülkiyet Şube Müdürü Cem Korkmaz,  6 nolu komisyon başmühendisi Yasin Akdere, 11 nolu komisyon başmühendisi Bülent Faruk Yaylı,   42 nolu komisyon başmühendisi Özgür Yıldırım, 57 nolu komisyon başmühendisi Engin Kibar, 117 nolu komisyon başmühendisi Feyzullah Horel ve 120 nolu komisyon başmühendisi Serkan Balcı katıldı.

SORUNLARI DİNLEYECEĞİZ

Video Konferansla yapılan toplantının açılış konuşmasında Sakarya Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, şu ifadelere yer verdi,  “Önce çalışanlarımızın sağlığını koruyacağız. Devlet işlerini aksatmadan yürüteceğiz. Toplantımızda kadastro komisyonlarımızın, 2020 yılı programları ve gerçekleşmelerini ele alacağız. Komisyon başmühendislerimizin sorunlarını dinleyeceğiz. Çözüm önerilerini konuşacağız. Hedefimiz yılsonuna kadar tüm programlarımızı yüzde yüz gerçekleştirmek. Programlarını önce bitiren komisyonlara ek program vererek gelecek yıllarda elimizi daha da güçlendireceğiz. Şuan arazide işi olan kamu kurum ve kuruluşları arazi çalışmalarını engelleyecek bir durum yok. 

YASAKTA DA ÇALIŞABİLİRLER 

Komisyonlarımız dört günlük sokağa çıkma yasağında da arazide rahatça çalışabilirler. Mülkiyet işleri anayasal haktır. Köylünün hakkını köylüye, devletin hakkını devlete vereceğiz. Ormanlarımızın kadastrosunu tamamlayıp, tescil işlemlerine ağırlık vereceğiz. Tapu kadastro müdürlükleri şuan salgın korona virüsten dolayı tam randımanlı çalışamıyor. Fakat bayramdan sonra inşallah normalleşecek ve çalışmalarında bizlere yardımcı olacaktır. Kadastro paftalarımızı ve projelerimizi hızlı bir şekilde tapu kadastro müdürlüklerine gönderip, mahkemesi devam eden parseller hariç, ormanlarımızın tamamını tescil yaptırmamız gerekiyor. Sakarya veya İzmit tapu kadastro müdürlüklerinde bir problem varsa gerekirse yüz yüze görüşür sıkıntıları çözeriz. Kadastro komisyon başmühendislerimizle ile, arazi çalışmalarını aksatmadan, bu tür toplantıları  15 günde bir yapmayı düşünüyorum. Cuma gününüz ve Ramazan ayınız mübarek olsun. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.”

EKSİZSİZ TAMAMLAYACAĞIZ

Daha sonra Bölge Müdürü Polat tarafından sırasıyla 6 , 11, 42,  57, 117 ve 120 nolu kadastro komisyon başmühendislerine söz hakkı verildi. Orman Kadastro Komisyon Başmühendisleri ortak sorun olarak, kontrol komisyonlarınca, salgın virüsten dolayı tamamlanmış proje kontrollerinin yapılmadığını fakat buna rağmen tüm programlarını yüzde yüz gerçekleştireceklerini beyan ettiler. Bölge Müdür Yardımcısı Halis Belen ve Kadastro Mülkiyet Şube Müdürü Cem Korkmaz ’’Komisyon Başmühendislerinin çalışmalarını yakından takip ettiklerini, nihai hedeflerinin programların eksiksiz olarak tamamlayıp, devlet ormanlarını maliye hazinesi adına orman vasfıyla tescil edilmesi olduğunu’’ söylediler.