Tüm Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı Dursun Emin Kula, 'Kırsal Mahalle' olarak yeni bir statüye kavuşacak mahalleler hakkında açıklamalarda bulundu. 

Kırsal mahallelere geçiş sürecinde emlak vergisi, emlak harcı ve su parasıyla ilgili iyileştirmelerin bulunduğunu belirten Kula, Bunların başında emlak harcı alınmayacak, emlak beyanının şehir hayatına göre merkez mahallelere göre yarısı alınacak hanelerde su parasının %25’i alınmayacak ticari alanlarda ise %50’si alınmayacak şekilde belirlenmiştir." dedi.

DİLEKÇELER GÖNDERİLDİ
Merkez mahallelerin dışında köyden mahalleye dönen yerlerin fiili olarak halen köy hayatı yaşadığını ifade eden Kula, "Köylünün durumu zaten ortada bir şehir hayatında yaşarmış gibi emlak vergisi vermeye harç ödemek, su parası ödemek bir yük getireceği aşikardır. Bunun içinde muhtar arkadaşlarla Belediye başkanımızın da katıldığı istişare toplantıları gerçekleştirdik. Sayın Belediye başkanımızın da gayet meseleye olumlu baktığını herkesin bilmesini istiyoruz. Dilekçelerimiz gönderildi." dedi.

"GEREKİRSE REFERANDUM YAPILIR"
Merkeze çok yakın mahallelerin kırsal mahalle statüsüne alınmaması durumunda referanduma gitmeyi düşündüklerini belirten Kula, "Servetiye, Uzuncuorman, Yeşilköy ve Kazımiye Mahalleleri merkeze yakın mahalleler. Bu mahallelerde referandum yapılabilir. Ancak Başkanımız bunların mahalle olarak kalmasını daha faydalı olacağını söyledi. Bizde ne zaman altyapı ve doğalgaz geçerse bu doğrultuda o zamanki dönemde bir referandum yapılır mahalleye döndürülür veya mahalleye dönmesi için gerekli işlemler yapılır. Hiç olmazsa bu dönemde vatandaşımız pahalı su içmez, vergisini fazla ödemez." dedi.

75 MAHALLEDEN KIRSAL MAHALLE BAŞVURUSU
Şuana kadar 75 mahallenin kırsal mahalleye dötüştürülmesi için başvuru başvuru yapıldığını kaydeden Kula, "Büyükşehir yasasından önce Hendek’te 70 köy 24 mahalle vardı. Büyükşehir yasasıyla birlikte kapatılan 4 mahalleden oluşan Yeşilyurt Mahallesi ve 1 mahalleden oluşan ve kapatılan Çamlıca Beldesinde ki mahallenin kırsal mahalleye dönmek için bunlarla birlikte 75 mahalleye çıkmış oldu" dedi.