29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Hendek’te coşkuya devam ediyor. Kutlamalar kapsamında Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır makamında tebrikleri kabul etti. Ardından Hendek Atatürk Stadyumunda Cumhuriyet Bayramı töreni yapıldı. Kutlamalara Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Yenilmez, Hendek İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, Hendek İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman Sercan Candan, gaziler, askeri erkan, polisler, bürokratlar, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaymakam Acır, Başkan Babaoğlu ile birlikte öğrenciler ve tüm vatandaşları selamlayarak Cumhuriyet Bayramını kutladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşma Kaymakam Acır tarafından yapılırken, öğrenciler tarafından Cumhuriyet konulu şiirler okundu. Folklor gösterisi ve sporcular tarafından gösteri yapılan kutlamalar kapsamında “29 Ekim Cumhuriyet” konulu çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrenciler Kaymakam Acır ve Başkan Babaoğlu tarafında ödülleri takdim edildi. Gaziler ve tüm okullar ellerinde Türk Bayrakları ile tören geçişi yaparak Cumhuriyet coşkusunu doya doya yaşadılar.

Kutlamalar kapsamında bugün saat 15:00’da Hendek Belediyesi tarafından Bayraktepe’den başlayacak olan Cumhuriyet sürüşü yapılacak ardından Atatürk Parkı içinde saat 16:00’da gençliğe özel Cumhuriyet Konseri düzenlenecek.