GECE GÜNDÜZ NÖBET
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün kar yağışı uyarısı yaptığı ilk andan itibaren teyakkuza geçerek hızla planlamalarını yapan Hendek Belediyesi, kar yağışının başlamasıyla alarma geçti. Ekipler, kırsal mahalleler, şehir merkezi, ana arterler ve ara sokaklarda kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Çalışmalar kapsamında 54 aracın yanı sıra 80 personel görevlendirilirken JCB, Loder ve Kar Küreme Kamyonları kontak kapatmadan 7/24 çalışmaya devam etti. Araçların yanı sıra saha personelleri de çalışmalara yoğun bir şekilde devam etti. Kar nedeniyle tehlike arz eden ağaçlarda, yaya yollarında ve üst geçitlerde de temizlik çalışmaları gerçekleştirildi. Ayrıca soğuk hava dolayısıyla yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarını da unutmayan Hendek Belediyesi, hayvanların olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi adına şehrin farklı noktalarında bulunan beslenme alanlarına mama ve yem bıraktı.

BABAOĞLU “HENDEKLİ İÇİN UYUMAYACAĞIZ”
Çalışmaları yakından takip eden ve koordine eden Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu “Araçlarımız ve saha personellerimiz kar için seferber oldu. Ana arterlerde ve ara sokaklarda çalışmalarımız gece yarısından itibaren devam ediyor. Kırsal mahallelerimiz ile şehir merkezimizde ana yollar başta olmak üzere ara sokaklarımızda küreme ve tuzlama çalışmalarımız sürüyor. Hendek için gecemizi gündüzümüze katarak ara vermeden çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması adına nöbetimize devam ediyoruz” dedi.

İLETİŞİM MERKEZİ ACİL DURUMLARA HAZIR
Plan ve program dahilinde sürdürülen kar çalışmalarının yanı sıra acil durumlarda vatandaşların imdadına koşacaklarını söyleyen Başkan Babaoğlu “Yaşanacak acil durumlarda vatandaşlarımızın imdadına yetişiyoruz. Çağrı merkezimiz, Whatsapp hattımız ve sosyal medyamıza gelen talepleri titizlikle inceliyor, vatandaşlarımızı mağdur etmiyoruz” dedi.