SAKARYA VALİLİĞİ VE HENDEK BELEDİYESİ ORTAKLIĞINDA 'NİTELİKLİ İSTİHDAM MERKEZİ'

Sakarya Valiliği ve Hendek Belediyesi ortaklığında hazırlanan “Nitelikli İstihdam Merkezi” projesi hayata geçiriliyor. Osmanlı Çadırı ve Lunapark’ın bulunduğu Başpınar Mahallesi Şehit Gökhan Yaşartürk Caddesindeki 2564 metrekarelik arazideki hayata geçirilecek proje onaylandı. Çocuk parkının da yer alacağı bu alanda oluşturulacak merkezde Kitap Kafe’nin yanı sıra aşçılık ve pastacılık meslekleri ile Çikolata Üretimi konusunda nitelikli istihdamın kapıları aralanacak.

İŞKUR DESTEKLİ İSTİHDAM

Proje kapsamında ayrıca Hendek Belediyesi Ticaret Merkezinde tekstil atölyesi kurulacak. Tekstil atölyesinde, hazır giyim üretimi yapan bölgemizdeki fabrikaların nitelikli eleman ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri eğitimli elemanlar yetiştirilerek, İŞKUR destekli istihdam sağlanacaktır. Böylelikle iş dünyasının aradığı nitelikli eleman sorunu çözülecek, ayrıca nitelikli meslek sahibi olanlar gelir farkına kavuşacak. Projenin yapımına Eylül ayında başlanarak ve en geç Nisan 2021’e kadar tamamlanması planlanıyor.

HAYIRLI OLSUN HENDEK

Projenin hayırlı olmasını dileyen ve Vali Çetin Oktay Kaldırım’a teşekkür eden Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, “ Sakarya Valiliğimizle birlikte Nitelikli İstihdam Merkezini kuruyoruz. Devletimizin istihdam noktasındaki destekleri, Valiliğimiz ve Belediyemiz destekleriyle daha güçlü hissedilecek. Güzel bir projeyi Hendek’te hayata geçireceğiz. Hendek’imize hayırlı uğurlu olsun. Hendek nitelikli istihdamın merkezi oluyor” dedi.