Aşırı yağışlar sonucu hasarların oluştuğu mahallelerde çalışmalar sürüyor. Hendek Belediyesi ekipleri etkili olan yağmur sonrası yağışın getirdiği olumsuzluklara karşı seferber oldu. Çalışmalarını Sümbüllü ve Kırktepe Mahallelerinde yoğunlaştıran ekipler, Sümbüllü Mahallesinde aşırı yağış sonucu yıkılan köprünün yerine 2400’lük CTP boru ile yeni yol bağlantısı oluştururken, Kırktepe Mahallesinde ise aşırı yağışlar sonrasında yolda oluşan toprak kaymasına müdahale ederek yol bakım çalışmalarını ve taşkın sonucu oluşan deredeki odun, dal gibi malzemelerin temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

Yağışların etkili olduğu Harmantepe, Yarıca, Çamlıca mahallelerinde ise yağmurun etkisiyle kanal ve menfezler tıkanmış, yollar ve alt yapılar zarar görmüş,  bazı köprü ve yollarda çökmeler oluşmuştu. Hendek Belediyesi ekipleri bu mahallelerdeki sorumluluk alanı içerisinde olan sorunlara ise anında müdahale ederek selle birlikte yağmur sularının taşıdığı ve kanal/menfezlerin tıkanmasına ve yollarda oluşan çökme sorunlarını ortadan kaldırdı.

Afet sonucu oluşan hasarlara kalıcı çalışmaların yapılacağı açıklanırken, sel sonucu oluşan olumsuzlukların en aza indirilmesi adına Hendek Belediyesi ekiplerinin görevi başında olduğu bildirildi. DSİ ve SASKİ gibi diğer kurumların sorumluluk alanlarındaki konuları ilgililere aktırıldığını dile getiren ekipler, bu bölgelerdeki vatandaşların mağdur olmamaları adına kurumlarla işbirliği içinde olduklarını yeniledi.