Çeyrek asrı aşkın bir süredir her Ramazan’da iftar sofraları kuran, gıda yardımlarında bulunan İHH, bu yıl da yetimlerin yüzünü güldürmeyi, ihtiyaç sahibi aileleri sevindirmeyi hedefliyor. “Hep Birlikte Ramazan” sloganı ile çalışmalarını gerçekleştiren İHH ekipleri, 28 yıllık tecrübenin verdiği güvenle ulaştıkları bölgelerde yardıma muhtaç insanların, yetim ailelerinin kapılarını çalacak, Ramazan bereketini şehrin en ücra köşelerine kadar taşıyor.

Sakarya’daki kumanya ve hijyen kolisi dağıtımların büyük bir çoğunluğunun tamamlandığı yardımlar nihayete erdiğinde hayırseverlerin yardımlarından toplamda yaklaşık 10 bin kişi istifade etmiş olacak. Koronavirüs nedeniyle yardımlar, planlanan vakitten daha erken yola çıkarak 16 ilçeye ulaşmaya başladı. Yardımlar; gıda, temizlik malzemeleri, elbise, çocuklar için çikolata, şeker, balon, oyuncak ve bayramlık kıyafet olarak dağıtılıyor.

Sakarya içinde dağıtımı devam eden kumanya ve hijyen kolilerinden genel olarak ihtiyaç sahibi aileler, yetim aileleri ve mülteciler istifade edecek. Hijyen paketi dağıtımlarından ise Türkiye’de 40 bin kişi istifade edecek. Halihazırda yurt içinde 15 bin, Sakarya içerisinde ise yaklaşık 200 yetime düzenli destek sağlayan İHH, Ramazan Bayramı’nda da yetimleri unutmayacak, 150 TL karşılığında on binlerce yetime bayramlık kıyafet ulaştıracak. Muhtaçlar, İHH aracılığıyla hayırseverlerin fitre ve zekat bağışlarından faydalanacak. Bağışçılar, “Az sadaka, çok belayı def eder” diyerek ibadet anlayışı ile yardımlarını mağdur ve mazlumlara gönderebilecek.

İyilik hareketine destek olmak için

Başta Türkiye’de ve dünyanın farklı yerlerinde zulüm gören, mağdur olan, dara düşen Müslümanlar için zekâtlarınızı, fitrelerinizi, sadakalarınızı ve kumanyalarınızı İHH’nın iyilik hareketine katabilir ve Ramazan boyunca gerçekleştireceği kampanyalara destek olabilirsiniz. Bağışçılar; zekat, sadaka, fitre, fidye, iftar ya da bayramlık bağışı yapmak isterlerse Orhan Camii yanındaki İHH Bağış Kabul Merkezine gelerek makbuz karşılığı veya banka internet yoluyla ya da 0264 777 24 44 nolu telefondan ulaşarak yardımlar yapılabileceklerdir. Bağış yapmak için dışarı çıkamayan hayırseverlerin evlerinden makbuz karşılığı bağışlar teslim alınıyor.