KANI BOZUK HAİNLER

Kanı bozuk hainlerin birbirlerini destekleyip kolladığını belirten Kaya, Ortadoğu’da gelişen olayların dikkatle takip edilmesi gerektiğini belirterek, ABD ve Rusya’nın hiçbir zaman Türkiye dostu olmadıklarını, aksine düşmanlıklarını her fırsatta gösterdiklerine işaret ederek yaptığı basın açıklamasında, “Allah Ordumuzu korusun, milletimize sabırlar versin. Şehit edilen askerlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize baş sağlığı ve sabırlar diliyorum” diyerek açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

STRATEJİK BİR YER

“Sınırlarımızın korunması noktasında İDLİP konusu Türkiye için stratejik bir yerdir. Burasının Türkiye tarafından kontrol edilmesi halinde teröristlerin sınırlarımızdan topraklarımıza sızma ihtimali ortadan kalkacaktır. Bu stratejiyi elbette ki hem ABD hem de Rusya bilmektedir, ancak Türkiye üzerinden planlar yapan ve dost gibi görünerek hain planlarını uygulayan süper güçler ne yazık ki bizi arkamızdan vuruyorlar! ABD, terörü açıktan desteklemekte ve finanse etmektedir. Rusya, Suriye rejimini desteklemekte, hava sahasını kapatmak suretiyle Türk Ordusunun hareketini zorlaştırmaktadır. Bugüne kadar verdiğimiz şehitler Rusya’nın hava sahasını kapatması nedeniyle olmuştur. Uzmanlarınca da belirtildiği gibi hava desteği olmadan bir savaşın kazanılması mümkün değildir. Rusya’nın Suriye’ye verdiği bu destek Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak içindir.

YAŞAMA HAKKI

Suriye, İDLİP’te kendi vatandaşlarını katlederken Türkiye, masum insanların yaşama hakkını sağlamaya çalışıyor. Gittiği her yere adalet götüren Türk Ordusu, Suriye topraklarında da adaletli olmaya çalışıyor. Hain saldırılar karşısında yılmadan korkusuzca mücadele ediyor. Sınırlarını korumak ve milletinin huzurunu sağlamak için haklı davasında ne yazık ki emperyalist devletler tarafından yalnız bırakılıyor, destek göremiyor. Millet olarak bu zorlukları daha önce de yaşadık ve asla geri adım atmadık. Ordumuz güçlüdür, milletimizin desteği Ordumuzun arkasındadır. Ordumuz muzaffer olacak, milletimiz ilelebet huzur ve güven içinde yaşayacak. İmanımızla, gücümüzle çelik gibi güçlü bünyemizle hainlere hak ettikleri dersi verecek ve onları şaşkınlığa uğratacağız.

ORDUMUZUN YANINDAYIZ

Diyanet Hak ve Adalet Sen olarak Ordumuzun yanındayız. Kararlı bir şekilde yürüttükleri mücadelelerini destekliyoruz. Dualarımız Mehmetçiklerimize, duygu ve düşüncelerimizle onların her zaman yanındayız. ABD’nin de, NATO üyesi olduğumuz halde destek vermeyen NATO üyesi ülkelerin de, Rusya’nın da kirli emelleri kursaklarında kalacak ve onları hüsrana uğratacağız. Ordumuza ve devletimize karşı yaptıkları bu hainliğin hesabını verecekler. Millet olarak birlikte olmak, devletimize ve Ordumuza destek vermek zamanıdır. Birlik ve beraberliğimizi korumak zorundayız.

Şehit olan askerlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Kederli ailelerine Cenabı Allah sabırlar versin. Yüreği yanan kederli ailelere ve milletimize baş sağlığı ve sabır diliyorum. Allah, yaralı askerlerimize şifa versin. Ateş düştüğü yeri yakıyor ama millet olarak hepimizin de yüreği alev alev yanıyor. Allah, yüreklerimizi yakanların yüreklerini yaksın, onları kahretsin!”