AFAD İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş tarafından verilen eğitimde; afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gereken doğru davranış şekillerinin neler olduğu anlatıldı. Özellikle depreme karşı binaların sağlam olması, ev alırken iskan ve ruhsatının sorulması, evin deprem yönetmeliğine uygun yapılıp yapılmadığının incelenmesi üzerinde durarak; yapısal olmayan önlemler kapsamında da eşyaların mutlaka sabitlenmesi, afet çantası bulundurulması ve yangın söndürme cihazının olması gerektiğini anlattı.

Sel, taşkınlar ve heyelana karşı da ev ve işyerlerinin heyelan bölgelerine, dere yataklarına yapılmamasının hayati öneme haiz olduğunu anlatan Kaşkaş; toplanma ve barınma alanlarının T.C. kimlik numarası ile e-devletten öğrenilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Olası afetlere karşı sıfırıncı dakikada müdahale edilebilmesi için gazete çalışanlarını AFAD gönüllüsü olmaya, afet farkındalık eğitimi, yangın eğitimi, ilk yardım eğitimi ve hafif arama kurtarma eğitimi almaya davet etti.

Gazete sahibi Mustafa Sarı ve çalışan personeller Hüseyin Kaşkaş‘a vermiş olduğu aydınlatıcı ve hayati öneme haiz bilgiler nedeniyle teşekkür ettiler.