Adaotogarage firma sahibi, Bilim Adamları ve Mucitler Genel Merkezi (BİMUD) Otomotiv Kurulu Başkanı, Sakarya’nın Beyin İhsan’ı sanayi sektörüne yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor. İhsan Boya’nın bünyesinde gerçekleştireceği proje ile öğrenciler sanayi sektöründe en iyi ustaların yanında yetişecek, nitelikli istihdam kapıları açılacak. Sanayi sektöründe nitelikli usta bulmanın zorlaştığını belirten İhsan Boya, Sakarya Sanayisinin 70’li yıllardan 90’lı yıllara kadar ülkemizde kendini kanıtladığını belirterek ‘’Nitelikli usta, nitelikli eleman yetiştirir. Şu an bulunduğumuz durumda elemanları meslek okulları yetiştiriyor ancak uygulamalı eğitim yetersiz kalıyor. Hayata geçireceğimiz ‘Otookul’ projesinde öğrenciler bizzat işinin eri ustalardan uygulamalı eğitim alarak, işi sektörün kalbinde sanayide öğrenecek’’ dedi.

Sanayi Şehri Sakarya

İhsan Boya, ‘’Sakarya’da bulunan sanayiler Türkiye’nin hiçbir yerinde yok. Ustalarımızın hepsi emektar, işlerinin eri. Sanayicilik Sakarya insanının özünde var. Sektörümüzle alakalı birçok yarışmada bu şehirden birinciler çıktı. Ben bu şehrin ‘’Sanayi Şehri Sakarya’’ olarak anılmasını, bu sektöre daha çok yatırım ve destek yapılmasını, Sakarya’nın Türkiye’de sanayinin kalbi olarak anılmasını istiyorum.’’ İfadelerini kullandı.

Yatırım ustaya yapılmalı

Hali hazırdaki sektöre, ustaya yatırım yapılırsa Sakarya’da sanayi sektörünün hızla gelişebileceğini belirten Boya, olan bir merkezin üzerine katkı yapıldığında, merkez çok daha hızlı ve etkili büyüyebilir. Biz bu merkezi kendi bütçemizle yaptık. Bundan sonra buraya destek verilirse burası Türkiye’nin merkezi olabilir. Var olanın üzerine koymak her zaman daha hızlı ve etkili sonuçlar doğurur. Yatırım ustaya, sanayiye yapılmalı, her şey Sanayi Şehri Sakarya için’’ vurgusu yaptı.

Sanayi Turizmini Sakarya’ya taşımalıyız

Çevre şehirlerden de araç tamiri ve bakımları için Sakarya sanayisine gelen vatandaşların olduğuna dikkat çeken İhsan Boya, ‘’Bu bir sanayi turizmidir. Sanayi turizmini ilerletmeliyiz’’ dedi.

İhsan Boya, ‘’Başka illerde aracının hasarına bir çözüm bulamayan vatandaşlar, çözüm bulmak için buradaki ustalara geliyor. Diğer şehirlerdeki vatandaşı Sakarya’ya çekerek burada hizmet vermek turizmdir, sanayi turizmidir. Sanayi denildiğinde bu işin merkezi Sakarya’dır dedirtmemiz lazım. Biz yeri geldiğinde uzaktan hizmet verebileceğimiz, aracı Sakarya’ya getirip tamir edip geri göndereceğimiz bir sistem kuracağız’’ diyerek sözlerini noktaladı.