Ramazan'ın gelmesiyle birlikte Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Sakarya Şubesi çalışmalarına hız verdi. Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Mali İşler Başkanı Muhammed Öztopaloğlu, maddi durumu iyi olanları, ramazan ayında ihtiyaç sahiplerinin kabına bir kâse çorba koymaya davet ediyor.

Öztopaloğlu, AGD olarak her Ramazan ayında tenceresinde kaynatacak çorbası olmayan, zor şartlarda yaşamını sürdürmeye devam eden insanlara uluşmaya çalıştıklarına işaret ederek “Bizim, Müslüman olarak birbirimize karşı sorumluluklarımız var. Her şeyden önce bizlere tevarüs eden ve en önemli değerlerden biri olan “Komşu açken tok yatan bizden değildir. Bu güzel ayda dargınlıkları unutmak, barış içinde yaşamak, kardeşlik duygularımızı pekiştirmek hepimizin ortak hedefi ve arzusu olmalıdır. Ramazan ayında biraz daha yoğun olarak düşkün ve muhtaçlara yardım elimizi uzatmalı çocuk ve yaşlıların gönüllerini almalıyız. Kardeşlik ve dostluk köprüleriyle gönül sofralarında buluşmalıyız.

Toplumsal hayatımızda önemli yeri bulunan Ramazan ayı, kaygıların ve sıkıntıların geri plana itildiği, sevginin, saygının ve hoşgörünün pekiştiği, insan ilişkilerinin güçlendiği, umutların canlandığı bir dönemdir. Bu vesileyle, dargınlıkları ve kırgınlıkları unutmalı, birlik ve dayanışmamızı artırmalı, geleceğe inancımızı her koşulda korumalıyız. Tüm Müslümanları ortak düşünce ve değerlerde buluşturan Ramazan’da, barışın ve hoşgörünün sürekli kılınması, toplumun tüm katmanlarında uzlaşma kültürünün yerleşmesi için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz.” dedi.