Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SEAH) Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Kliniğinde psikolojik sorunları olan bir şahsın kendini doktor olarak tanıtıp hastaları muayene ettiğine dair basında yer alan haberler üzerine açıklama yaptı. 

Yapılan açıklamada, "Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SEAH) Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Kliniğinde psikolojik sorunları olan bir şahsın kendini doktor olarak tanıtıp hastaları muayene ettiğine dair basında yer alan haberler üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına açıklama yapılması uygun görülmüştür.

SEAH Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Kliniği Çocuk Acil Servis alanına 15 Haziran Salı günü saat 13.00’te sivil kıyafetle giriş yapan şahısın hastaların ilk kabul alanı olan triaj alanına doğru yönelmesi ile hastane güvenliği şahsı fark ederek müdahalede bulunmuştur. Güvenliğin müdahalesiyle kendisinin doktor olduğunu ve kimliğini evde unuttuğunu söyleyen şahıs hakkında işlem başlatılarak emniyet güçlerine teslim edilmiştir. Şahsın hastanemizde hasta muayene etmesi gibi bir durum söz konusu olmamıştır." ifadeleri kullanıldı.