17 Ağustos depremi, pandemi ve ilin coğrafya olarak hareketli bir bölgede olması hastane ve yatak sayısının Sakarya için ne kadar önemli olduğunu ortaya koyarken, geçen aylarda “Sakarya’ya Acil Durum Hastanesi Yapılması” gündeme geldi. AK Parti Karapürçek İlçe Kongresi’nde konuyu gündeme taşıyan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, “Biz bu hastanenin fiziki binasını yaparsak içindeki donanımı Sağlık Bakanlığı yapacak” dedi.

Bir anda gündem olan hastaneyle ilgili olarak gelişmeler peşi sıra geldi. Bütün ilçelere ve ulaşım ağına yakın olmasının yanı sıra henüz bölgesinde bir kamu hastanesi olmaması nedeniyle Erenler’de yapılmasına karar verilen hastaneyle ilgili olarak Başkent’te yapılan toplantılardan da olumlu yanıtlar geldi. D-100 Karayolu kenarında bulunan Erenler Park ve yine aynı bölgede bulunan D-100 Karayolu kenarında bulunan  “Karayolları”na ait arsa üzerinde yapılması planlanan hastaneyle ilgili olarak ilk girişimi Erenler Belediyesi yaptı.

Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç ilçelerinde yapılması planlanan hastaneyle ilgili olarak ‘Biz 500 bin TL veririz’ dedi ve dediğini de dün yaptı. Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç başkanlığında yapılan Erenler Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda oy birliğiyle o karar alındı. Oy birliğiyle alınan kararla birlikte “Acil Durum Hastanesi” için 500 Bin TL kararı mecliste kabul edildi.

Yaklaşık 100 milyon TL’ye fiziki binası yapılacak ve 45 gün gibi kısa bir sürede tamamlanması planlanan Acil Durum hastanesi ile ilgili olarak ilk ateşi Erenler belediyesi yakarken, sıra Sakarya’ya geldi. Sakarya’daki büyük sanayi kuruluşları, kurum ve kuruluşların devreye girmesiyle birlikte hastane için toplanması gerekli 100 Milyon TL’lik paranın kısa zamanda toplanacağı ümit ediliyor.