Sakarya Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda kurumda staj yapan öğrencilere temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi. 68 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen eğitimde; meslek hastalıkları ve alınması gereken sağlık tedbirleri, çalışanların karşı karşıya bulundukları riskler, bu risklere karşı alınması gereken güvenlik tedbirleri konuşuldu.

Önce iş sağlığı ve güvenliği

Stajyerlere yönelik eğitimi sunan İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürü Bülent Odabaş, “İş yerinde risk alanlarına dikkat etmemiz ve önlem almamız gerekiyor. ‘Bana bir şey olmaz’ demeyin, iş sağlığı ve güvenliği hayat kurtarır ve çalışma ortamının uygun şartlarda olmasını sağlar. İş güvenliğinin amacı; yapılan işler sırasında kaza yaşanma ihtimalini en aza indirmek, çalışma ortamı nedeniyle oluşabilecek sağlık sorunlarını önlemek ve meslek hastalığı oluşturabilecek işlerde tedbir almaktır. Bu konuda kurum bünyesinde staj yapan 68 öğrencimize çalışanların karşı karşıya bulundukları riskler, bu risklere karşı alınması gereken güvenlik tedbirleri, meslek hastalıkları ve alınması gereken sağlık tedbirleri konularında gerekli eğitimleri gerçekleştirdik” dedi.

Koronavirüse dikkat

Odabaş, “Bir solunum yolu enfeksiyonu olan koronavirüs; kişilerin öksürerek ya da hapşırarak saçtığı damlacıkların ağız, burun ve gözlere temasıyla bulaşmasıdır. Bu virüsten korunmak için özellikle ellerin sık sık yıkanması gerekir. Çalışma ortamı sık sık havalandırılmalıdır. Tokalaşmadan ve el temaslarından kaçınılmalıdır. Gıdalar tüketilmeden önce bol suyla yıkanmalıdır, ateşiniz varsa ve öksürükten ya da soluk alıp vermekte zorlanıyorsanız en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalısınız. Koronavirüsten korunmanın tek yolu tedbirli olmaktır” ifadelerinde bulundu.