Adapazarı Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısı, salgın tedbirleri kapsamında her türlü önlem alınarak, Adapazarı Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda, Başkan Mutlu Işıksu’nun başkanlığında, meclis üyelerinin katılımları ile gerçekleştirildi. Yedi maddelik gündemle toplanan mecliste gündem dışı bir konuşma yapan Başkan Mutlu Işıksu, Aziz Duran’ın vefatı üzerine, “Adapazarı Belediyemizde ve Sakarya Büyükşehir Belediyemizde, zor zamanlarda şehrimize önemli hizmetleri olan çok kıymetli Aziz Duran Beyefendi’yi Hakk’a uğurladık. Kendisine Allah’tan rahmet, kıymetli ailesine başsağlığı diliyorum.” dedi.

Yazıcı’dan Engelliler Günü Mesajı
3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle konuşma yapan AK Partili Meclis Üyesi Mustafa Reşit Yazıcı, “3 Aralık, BM tarafından engelliler adına farkındalık oluşturmak amacıyla Dünya Engelliler Günü olarak ilan edilmiştir. Pandemi sürecinde tüm dünyanın engelli bireylerin yaşadığı sorunlara yeterince empatiyle yaklaşmış olduğunu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı. Yazıcı, konuşmasının devamında, engelliler için engelsiz bir spor salonu talebinde bulundu.

Sabahattin Zaim Bulvarı’nda Tedbirler Artırılmalı
MHP’li Meclis Üyesi Faik Günhan, “Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanında bulunan ve son yıllarda birçok kazanın meydana geldiği Sabahattin Zaim Bulvarı kavşağında tedbirler artırılmalı ve gerekli önlemler alınmalı.” ifadelerini kullandı.

Engelliler İçin Kapalı Alan İhtiyacı
Kendilerine engellilerden gelen talebi dile getiren İYİ Partili Ahmet Bıçkıcı, “Engelli kardeşlerimizle sıkça görüşüyoruz, kendileri kış aylarında çarşıya geldiklerinde kapalı bir mekâna ihtiyaç duyuyorlar, biz de bu talebi dile getirmiş olalım.” şeklinde konuştu.

İmar Planlarımız Depreme Uygun Olmalı
CHP’li Meclis Üyesi Haluk Akbay, “Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı’nı ve Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu’nun TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı seçilmesini şehrimiz adına olumlu adımlar olarak görüyorum. Deprem kuşağında olan bir şehir olarak Adapazarı’nda yeşil alanların imara açılmaması hususunu buradan tekrar yineliyorum. İmar planlarımızı yaparken deprem tehlikesini göz önünde bulundurmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Tömekçe: “Yeşil Alan Sorunumuz Yok”
Gündem dışı konuşmalara dair söz hakkı alan AK Parti Grup Sözcüsü Necdet Tömekçe, “Haluk Bey ısrarla Adapazarı’nın yeşil alanlarının imara açılması hususunu dile getiriyor. Ne geçmişte ne de şimdi yeşil alanları imara açmadık. Adapazarı’mızın yeşil alan sorunu yok.” dedi. Tömekçe, diğer meclis üyelerinin engellilere dair taleplerini desteklediklerini ifade etti.

Meydan’da Son Durum
Meclis gündeminin 6. Maddesine dair konuşan Başkan Mutlu Işıksu, “Ali Fuat Cebesoy Vergi Dairesi’nin bulunduğu binayı yıktık. Meydan Projemiz gerçekleşene kadar bu alanı vatandaşlarımızın yararına olacak şekilde düzenledik ve çalışmalarımızı gayretle sürdürüyoruz.” dedi. Koronavirüs salgınına dair vatandaşlara uyarılarda bulunan Işıksu, “Gelinen noktada maske, mesafe ve temizliğin ne kadar önem arz ettiğini görüyoruz. Hep birlikte tedbirlerimizi alarak, bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatmalıyız.” ifadelerini kullandı.  

Yedi Maddelik Gündem
Konuşmaların ardından yedi maddelik Meclis Gündemine geçildi. 3 madde imar komisyonuna havale edilirken, üç madde oybirliği, İYİ Parti’nin çekimser kaldığı bir madde ise oy çokluğu ile kabul edildi. Bir sonraki meclis toplantısı 4 Ocak 2021 Pazartesi saat 14.00’da gerçekleştirilecek.