E-DEVLET ÜZERİNDEN

Koronavirüs tedbirleri kapsamında SGK’ya giderek işlemlerini yapan vatandaşlar, artık evinden e-devlet üzerinden 143 işlemini yapabilecek. Vatandaşların evinden çıkmadan işlemlerini yapabilmeleri için sağlanan kolaylık, Sosyal Güvenlik Kurumu Karasu Şubesi’ne gitmeyi gerektirmeyecek. e-devlet üzerinden genişletilen işlemler ile başta risk grubu oluşturan yaşlılar olmak üzere tüm vatandaşların evlerinden dışarı çıkmamasını amaçlıyor.

GELMEYİN, TELEFONLA ARAYIN

İnternet üzerinden işlemlerini yapamayan vatandaşlar için telefon hizmetinin de yapıldığını vurgulayan SGK Karasu Şubesi Müdürü Ercan Çetin, “Vatandaşlarımız, kurumumuza gelmeden evinden telefon üzerinden bizimle iletişim kurabilir. Vatandaşlarımızın uzaktan yapacakları işlemler için birime kadar gelip risk oluşturmamalarını rica ediyorum. Santral numaralarımız 0264 718 20 50 ve 0264 718 20 55. Bu zorlu süreci evimizde kalarak geçici bir süre sevdiklerimizden ve çevremizden uzak durarak geçirmemiz toplumumuzun sağlığı için son derece önemli” ifadelerini kullandı.

EVDE KAL

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kurum olarak aldıkları önlemlere de değinen SGK Müdürü Çetin, “Çalışan arkadaşlarımıza dönüşümlü olarak izin vererek günlük personel sayımızı düşürdük. Ayrıca içeriye giren vatandaşımızın sayısının beşi aşmamasına da dikkat ediyoruz. Bununla birlikle belirtilen sosyal mesafenin korunmasına da özen gösteriyoruz” şeklinde konuştu. Çetin, vatandaşların evde kalmaları ve sağlık bakanlığı tarafından belirtilen önlemlere dikkat etmesi hususunda daha fazla hassasiyet göstermeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.