Demokrat Parti Sakarya İl Başkanı İsmail Ergül'ün o mesajı;

19 Mayıs 1919 da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsuna çıkışının 101. yıldönümüne ulaşmanın mutluluğu, coşkusu ve heyecanını yaşıyoruz.

19 Mayıs 1919 tarihi, yalnızca ulusal kurtuluş mücadelemizin başlangıç tarihi değildir. Bir milletin parçalanmaya, bir başka bayrağın gölgesinde yaşamaya mahkum edildiğinde, şahsi ikballeri doğrultusunda "gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunan" iktidar sahiplerine de o noktada "hayır" dediği, "dur" dediği gün olarak idrak edilmelidir.

Geçmişine ve devletine sahip çıkacak gençler yetiştirmek mecburiyetindeyiz. Tarih boyunca toplumları ayakta tutan en büyük güç gençlik olmuştur . Geleceğine yön verebilecek dinamik gençlerin bu ülkeyi daha ileri noktalara taşıyabileceğine sonsuz inanıyorum. Gençlerimizi kendine güvenen, donanımlı, bilgili, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, demokrasiye inanan, çalışkan ve üretken insanlar olarak yetiştirmek en önemli görevimizdir. 18 yıldır şahsi önem arz eden günlerini ertelemeyen, iptal etmeyen iktidar, türlü bahanelerle milli önemi olan günleri "kutlanamaz" kılmış, tarihten, şahsi rant sağlayacak meseller anlatmaya başlamışlardır. Tarihi değiştirilemez bir gerçekliktir. Bu vesile ile beyhude çaba içinde olanlar nefeslerini nefisleri için tüketmeye devam edecektir. Ama ve lakin değiştirmek istedikleri devletin özü, birlik ve beraberliğin direğidir. Dünyada ve ülkemizde olumsuz etkileyen Korona virüsü nedeniyle bir çok resmi bayramlarımız coşkulu bir şekilde maalesef kutlanamıyor. 19 Mayıs Bayramımızda bu yılda da buruk bir şekilde kutlayacağız. Ama hep birlikte 23 Nisan’da olduğu gibi balkonlarımıza çıkıp Türk Bayraklarımızla birlikte çoşkulu bir şekilde kutlayacağımıza inanıyorum. İstiklal Savaşı’ndaki mücadele ruhumuzu ve kararlılığımızı her daim canlı tutarak bu sıkıntılı süreci de birlik ve beraberlik içerisinde aşacağımızdan şüphemiz yoktur. Bu duygu ve düşünceler ile tüm hemşerilerimizin ve gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum."