Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün 'Yeni hasta sayısındaki yükselme ciddi. İki gün arasındaki fark, yakın zamanda ilk kez bu kadar belirgin' diyerek yaşanan korkutucu yükselmeye dikkat çekmişti. 

Bilim Kurulu üyeleri de  Kurban Bayramı tatili sürecinde vatandaşların büyük çoğunluğunun tedbirlere uymadığını ve bu durumun hasta sayısında patlamaya neden olabileceğini ifade ederek, "Eğer rakamlar tekrar yükselme trendine dönerse yasaklamalar gelebilir" şeklinde konuştu.

GEYVE'DE KARANTİNA GENİŞLETİLDİ

Ülke genelinde görülen artışın benzeri Sakarya'da da yaşanıyor. Şehirde bayram tatilinde tedbirlere uyulmaması nedeniyle vaka sayılarında patlama yaşandı.

Geyve’de bir hafta önce 5 evin karantina altına alındığı Karaçam'da vaka sayılarının artması üzerine karantina genişletildi. Korona vakaları Nuriosmaniye Mahallesi'ne de sıçradı.

ARTIŞ HARİTAYA YANSIDI

Şehirdeki vaka sayılarındaki artış 'Hayat Eve Sığar' uygulamasındaki haritaya da yansıdı.

Sakarya'da bir hafta önce 'Hayat Eve Sığar' uygulamasına göre, yüksek risk ifade eden kırmızı renkli bölgelerin azaldığı görülmüştü.

İlçelerde haritaya göre, Karapürçek, Taraklı ve Pamukova'da hiç bir vakanın bulunmadığı haritaya yansımıştı.

Ancak haberin yayına hazırlandığı saat itibari ile 'Hayat Eve Sığar' uygulamasına göre, yüksek risk ifade eden kırmızı renkli bölgelerin sayısında ciddi artış yaşandığı dikkat çekti.

7 İLÇEDE YÜKSEK KORONA RİSKİ

Haritaya göre, Adapazarı, Serdivan, Erenler, Akyazı, Hendek, Karasu ve Geyve ilçelerinde kırmızı alanların olduğu, Pamukova ve Taraklı'da hiç bir vakanın olmadığı görüldü.

RENKLERİN ANLAMI
 
Kırmızı: Vakanın durumu ciddi ve hastanede.
 
Mavi: Vakanın durumu orta ağır ve hastanede.
 
Mor: Vaka evde izleniyor.
 
Yeşil: Test sonucu pozitif çıkmış ancak herhangi bir şikâyeti olmayan, evde izole edilen vaka.