İSTİKLAL MARŞI MÜCADELEMİZİN SESİDİR
Belediye tarafından düzenlenen yarışmaya pandemi nedeni ile öğrenciler sosyal medya üzerinden video göndererek katılım sağladı. Öğrenciler sergiledikleri performans ile duygu dolu anlar yaşattı. Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen; “İstiklal Marşı vatanımızın, milletimizin ve kurtuluş mücadelemizin sesidir. Çocuklarımızın böylesi anlamlı bir yarışmaya göstermiş olduğu yoğun ilgi ve katılım beni şahsım adına çok memnun etti. Çocuklarımıza düzenlediğimiz çeşitli yarışma etkinliklerinde görüyoruz ki başarılı ve kabiliyetli çocuklarımız var. Düzenlemiş olduğumuz bu etkinlikler önemli fakat bu yarışma diğerlerine göre çok anlamlı. Türk milletinin ruhudur İstiklal Marşı. Her bir kıtası, her bir dizesi, her bir sözcüğü saatlerce konuşulabilecek kadar, kitaplar yazılabilecek kadar derin ve mana yüklüdür. İstiklal Marşımızın ilk kelimesi Korkma” ile başlamaktadır. Sanki milletimizin temel vasıflarından birisini zikreder. Milli şairimizi, Mehmet Akif'i rahmetle yâd ediyorum. Bu millete çok büyük hizmetler etti “ diye belirtti. Başkan Özen, kazananlara önce Türk Bayrağı takdim etti. Ayrıca büyük bir mutluluk ve gurur yaşadığını belirtti. Dereceye giren öğrencilere okudukları İstiklal Marşı’nın ardından hediyelerini takdim ederek her birini tek tek tebrik etti ve başarılar diledi.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLERİNİ ALDI
Sapanca Belediyesi tarafından İstiklal Marşı’nın 100. Yılı vesilesiyle “10 Kıta Bir Vatan İlelebet İstiklal” temalı, İstiklal Marşı Okuma Yarışması değerlendirme sonucunda Sapanca İlkokulu Öğrencilerinden Zeynep Tuğsem Tepe birinci, Sapanca İlkokulu Öğrencilerinden Enes Talha Bozkurt İkinci, Nazmiye Ömer Sözer İlkokulu Öğrencilerinden Nisa Derin Kurt üçüncü oldu.

Ödül törenine Sapanca İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, Sapanca Belediye Başkan Yardımcısı Fahri Arkan ve veliler katıldı. Sapanca İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen’in eğitime ve çocuklara yönelik vermiş olduğu destek ve projelerden dolayı teşekkür etti.