Ziyarette konuşan Platform Başkanı Faruk Kır yaşanan elim olaydan duydukları üzüntüyü dile getirdi. Başkasının canı için kendi canını feda eden bir meslek olan itfaiyecilik mesleğinin yüceliğine dikkat çeken Kır, “Gördük ki Hendek’te yaşanan faciada insan üstü çaba ve gayretinizle yangının en kısa sürede söndürüldü ve kontrol altına  alındı. Buradaki gayretleriniz bizlerin olduğu gibi tüm kamuoyunun dikkatini çekti. Herkesin takdirini kazandı” dedi.

Başkan Kır, “Bu bağlamda sizin şahsınızda fedakar tüm personelinizin emeklerini takdir e şayan buluyoruz diyerek,Rabbimden bir daha böylesine büyük faciaların hiçbir yerde yaşanmamasını temenni ediyor , faciada şehit olan hemşehrilerimize rahmet yaralılara acil şifa aileleri ne de sabırlar diliyorum” diye konuştu.

Daire Başkanı Ayhan Orhan Arancı ise yaşanan olaydan büyük üzüntü duyduklarını belirterek, “Olay yerine en kısa zamanda intikal edip tam güç ve donanımla müdahale ettik. Sizin de ifade ettiğiniz gibi personelimizin büyük gayret ve çabalarıyla olayı en kısa zamanda kontrol altına aldı. Ziyaretten dolayı şahsım ve personelim adına sizlere şükranlarımı  ediyorum” dedi.