DEPREMZEDELERİN YANINDA

Geçtiğimiz hafta Elazığ’da meydana gelen ve başta Malatya olmak üzere birçok çevre ilde hissedilen 6.8’lik deprem sonrasında deprem bölgesine yardım için birçok arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Bunlardan birisi de Afet ve Acil Durum kısa adı ile AFAD oldu. AFAD ekipleri depremin olduğu andan beri hem göçük altında kalan vatandaşları kurtarmak için hem de deprem bölgesinde yaraları sarmak için büyük bir özveri gösterdi. İlimizden de deprem bölgesine giden AFAD ekipleri deprem bölgesindeki hayatın normal hale gelinceye depremzedelerin yanında olacaklarını belirttiler.

ÖZVERİLİ ÇALIŞMALAR

Depremzedeler için bölgede çadırlar kuran AFAD ekipleri yaptıkları özverili çalışmalar sonucu bölgedeki yaşayan vatandaşların büyük sevgisini kazandı. AFAD Sakarya ekibinin paylaştığı fotoğraflarda bölge halkı ile birlikte işbirliği içinde çalışmaların sürdürüldüğü ve AFAD ekiplerine karşı büyük bir sevginin oluştuğu gözler önüne seriliyor. AFAD ekiplerinin kaldığı bölgede öğrencilerin bıraktığı güzel notlar ise AFAD ekiplerini bir hayli duygulandırdı. Öğrencilerin bıraktığı notlarda şu ifadelere yer verildi, “Odayı pis bıraktık acele ile kusur bakmayın. Her şey için çok sağ olun. Size bisküvi bıraktık. Deterjan vs banyoda. (sabun..) Kullanabilirsiniz.” “2 numaranın komidine atıştırmalık bıraktım. Banyoda deterjan ve sarı bez vb var. Çok acelem var. İyi ki varsınız AFAD.”

DUYGULANDIRAN NOTLAR

AFAD Sakarya ekibi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Elazığ depremi sonrası afetzede vatandaşlarımızın yanındayız. Ekiplerimiz bölgede AFAD Başkanlığımız koordinesinde İnsani yardım faaliyetlerine devam etmektedir. Ülkemizin çeşitli yerlerinden bölgeye gönderilen gıda malzemeleri, çadırlar ve battaniyelerin AFAD Başkanlığımız koordinesinde dağıtımına ve kurulumuna destek veren ekiplerimiz afetzede vatandaşlarımızın yanındadır. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor, depremi hisseden, depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza ve milletimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Kaldığımız bölgede öğrencilerimizim güzel notu bizleri duygulandırdı. Sizler de iyi ki varsınız.”