Partililerin araçlarıyla vatandaşların kapısına kadar giderek topladığı ve sarın alınan bine yakın battaniye ve ısıtıcı ekipmanlar öğlen saatlerinde İyi Parti İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan nezaretinde deprem bölgesine sevk edildi.

Partinin organizasyonuna anında cevap veren Serdivan İlçesinde vatandaşlara verilen irtibat numaraları kitlendi. İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan vatandaşın gösterdiği kenetlenmeye müteşekkir olduğunu kaydetti. Kendi aracıyla da yardım toplama faaliyetlerine katılan partililer  vatandaşların hayırlarına aracılık etmekten, bir deprem şehri olan Sakaryanın İzmire karşı dayanışma örneği gösterdiğini kaydetti.

Yerel siyasetçileri depreme karşı uyaran Kılıçaslan “Biliyorsunuz ki 1999 yılında Sakaryamız daha büyük bir yıkımla karşılaştı, Allah göstermesin ama şehrimizde olacak herhangi bir sarsıntıda yıkım bilançosunu tahmin etmekten çok uzağız. Yüce Allah milletimizi başa çıkamayacağımı afetlerden korusun”dedi.

İYİ Parti Sakarya İl Başkanlığı tarafından hazırlanan yardım aracı akşam saatlerinde İzmir’e ulaştı ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtıldı.