SIKINTI MARKETLER

Bazı yayın organlarında yayınlanan "Mete sokakta ölü var", "Mahalle halkının tamamı Pozitif", "Mahalle halkı Pazaryeri esnafı, alışverişinize dikkat edin" haberlerinin gerçeği yansıtmadığını anımsatan Başkan Kabacan, asıl sıkıntının marketlerde olduğuna vurgu yaptı. Kabacan, yine sokakta oturan pazarcı esnafı üzerinden yapılan haberlere de tepki gösterdi. 
Beraberindepazarcı esnafı ile birlikte basın açıklaması yapan Kabacan, "Pazarcı esnafımız virüs olayının ne kadar önemli ve hassas olduğunun bilincindir. Bu bilinçle birlikte pazarcı esnafımız gerekli önlemlerini aldı. Bütün pazarlarda maske ve eldiven ile çalışma yapılıyor" dedi. 

5 VAKA

Osmanlı Ocakları 1299 Sakarya İl Başkanı ve Yönetimi de haber ve paylaşımlara tepki gösterdi. Şeker mahallesi Mete Sokakta bulunan 50 hanede toplam 250 kişinin yaşadığını belirten sokak sakinleri ise 65 yaş üstü 5 pozitif hasta olduğu ve hiç birinin yoğun bakımda olmadığı, bunlardan 2'sinin taburcu edilerek, evlerine gönderildiği, 3 hastanın da kronik bronşit olduğunu belirtti.

BİZİ DE DÜŞÜNÜN

Mahalle sakinleri de sokakta çok sayıda vaka ve ölüm olduğu haberlerine tepki gösterdi. Sokak sakinleri, "Bu haberleri yapanlar birazda bizi düşünsün. Sosyal medya üzerinden asılsız paylaşım yapanlar ailelerimizin psikolojini düşünsün. Mete Sokakta hasta olabilir. Ama ölüm yok. Lütfen kimse bu olayı çarpıtmasın" dedi. Diğer sokak sakinleri de kendilerinin hedef gibi gösterilmesine tepki gösterdi.