Sakarya’nın kültür ve sosyal yaşamına renk katan Kaynarca Belediyesi Tiyatrosu (KABET) bu kez dünyayı sarsan Korona Virüs ile ilgili bir oyunla sahne aldı. Tiyatroya gönül veren bir isim olarak tanına Suzan Tufan’ın yazıp yönettiği "Pamuk Prenses ve Corona Virüs” isimli oyunu Kaynarca Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli, Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli’nin yanı sıra kalabalık bir davetli topluluğu izledi.

Covid-19 olarak da bilinen korona Virüs’ten korunmanın yanı sıra maske, hijyen ve sosyal mesafenin önemine işaret eden oyun hem güldürdü hem de Korona Virüs ile ilgili alınması gereken tedbirlerin önemine işaret etti. Büyük beğeni kazanan oyun sonrasında Kaymakam Karatekeli, yönetmen Suzan Tufan başta olmak üzere oyunda sahne alan ve destek veren herkesi tebrik etti.

Tiyatro bir şehrin ocakbaşıdır

Kaynarca Belediyesi ile Kaynarca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle Kaynarca Atatürk İlkokulu Bahçesi'nde sahnelenen "Pamuk Prenses ve Corona Virüs” isimli oyun sonrasında tebrikleri ekibi adına kabul eden Yönetmen Suzan Tufan sanatın bir şehir için önemine işaret ederek, “Kültür ve sanat bir ülkenin hayat damarlarındandır. Biz arkadaşlarımızla birlikte gerek ilçemizde gerekse ise gittiğimiz her yerde sosyal farkındalık adına oyunumuzu büyük bir dikkat ve özveriyle sergileme gayreti içinde bulunuyoruz” dedi.

İŞTE O KABET KADROSU

Palyaço: Melike Erçin

Pamuk prenses: Begüm Cebesoy

Kötü kalpli cadı: Suzan Tufan

Virüs-1: Yiğithan Yağmuroğlu

Virüs-2: Burak Civan

Virüs-3: Samed Özkaya 

Kostüm sorumlusu: Arzu Vurmaz

Sanat yönetmeni: Cahid Demirhan

Reji:  Sabahatnur Şeker - Yiğithan Yağmuroğlu

Sahne ve dekor sorumlusu: Burak Civan - Samed özkara

Basın sorumlusu: Hatice Bilgin Kara

Genel koordinatör: Sezgin Tutar

Yazan/yöneten Suzan Tufan