SESOB başkanımız Hasan ALİŞAN konuşmasında şunları dile getirdi;

 "Bugün, Dünya Kadınlar Günü değil 8 Mart Dünya Kadınlar Günüdür. 8 Mart 1857 tarihinde, ABD’nin Newyork kentinde Dokuma işçileri dahaiyi çalışma şartlarına kavuşmak için bir tekstil firmasında greve başladı. Grev sırasında işçilerin fabrikaya kilitlenmesi ve fabrikada çıkan yangın sonucu 129 kadın işçi can verdi. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü birleşmiş milletleri tarafından bu yaşananların anısına tanımlanmış bir gündür. Kadın esnaf ve sanatkarlar hem evde hem iş yerinde gösterdikleri özveri ile emekçi sıfatını layığıyla taşımaktadır" diyerek günün anlam ve önemini tarihte yaşanan yönüyle açıkladı. Kadın Esnaf ve Sanatkarlarımız için bünyemizde kurduğumuz Kadın Danışma Kurulu (KDK)'nu tanıttı.

SESOB KDK üyeleri pilot bölge olan Adapazarı'ndaki 658 kadın esnaf ve sanatkarları ziyaret ederek anket yaptılar. Bu anket sonucunda kadın esnaf ve sanatkarlarımızın yaşadığı en önemli sorunu olarak "Çocuklarına bakacak yakınlarının olmayışından ve ekonomik zorluklar nedeniyle çocuklarını kreşe gönderemedikleri, bu sebeple de işyerlerine çocuklarını da götürmek zorunda oldukları" sonucuna varıldı.

Kadınlar Günü etkinliğimize Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Ak Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu katılım sağladı. SBB Başkanı Ekrem Yüce kadın esnaf ve sanatkarlarımızın talep ettiği kreş için söz vererek destekte bulunacağını açıkladı. Ardından kadın esnaf ve sanatkarlarımızla birlikte Sakaryaspor'un kadınlara hediye ettiği maça gidildi.