İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve rehber öğretmenlerin katılımıyla gerçekleşen program ilçedeki Emre Pastanesinde düzenlendi.

Proje kapsamında; ‘Aile İçi İletişim’, ”Anne ve Baba Tutumları” ‘Teknoloji ve Madde Bağımlılığı’, ‘Sınav Kaygısı’ gibi toplumun en güncel problemleri hakkında bilgi verildi.

Taraklı’daki ailelerin büyük ilgi gösterdiği programda rehber öğretmenler tarafından anlatılan konularla ilgili tiyatro gösterisi sunuldu.

İlçede yapımı tamamlanan eğitim binası ve tasarım beceri atölyelerinin açılışlarının yapıldığı günün akşamı düzenlenen Kah-Veli Saatler’de velilere hitap eden İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş bu projeye ‘Eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur’ anlayışıyla başladıklarını belirterek; “Kah-Veli Saatler etkinliğimizi ikinci yılında devam ettiriyoruz. Bugün bu programı ülkemizin sakin ve huzurlu yerleşim merkezlerinden biri olan Taraklı ilçemizde gerçekleştiriyoruz. Eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur anlayışından hareketle başladığımız projemiz halkımızdan büyük destek görüyor. Zaman zaman velilerimizi biz okullarımıza davet ediyoruz ama iş yoğunlukları sebebiyle özellikle babalarımızı okullarımızda çok ağırlayamıyoruz. O yüzden dedik ki çocuklarımız bizim için kıymetli. Onlara verdiğimiz değeri hissettirebilmek adına kahvehanelerimizde bir kahvede biz içelim diyerek velilerimizle bir araya geliyoruz. Madde ve Teknoloji Bağımlılığı, Aile İçi İletişim ve Sınav Kaygısı konularında uzun süredir çalışan rehber öğretmen kadromuz bilgi vermenin yanında drama etkinliği gerçekleştiriyorlar. Tiyatro etkinliğinin sonunda velilerimize, siz olsaydınız nasıl bir davranış sergilerdiniz diye çeşitli sorular yönelterek konuyu pekiştiriyorlar. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak tüm proje ve faaliyetlerde amacımız çocuklarımızı daha iyi bir geleceğe hazırlamaktır. 21. Yüzyıl Türk Gençliğinin asrı olacaktır. Buna yürekten inanıyoruz. Güçlü Türkiye ve güzel yarınlarımız için ciğerparelerimiz evlatlarımızı sevgi ve saygı çerçevesi içinde sorumluluk sahibi, adaletli, hoşgörülü, çalışkan, doğruluktan ve dürüstlükten ayrılmayan, yardımsever, alçakgönüllü, özgüveni yüksek vatanına, milletine ve tüm insanlığa faydalı nesiller olarak yetiştirmenin gayreti içerisindeyiz.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Engin Kahraman, Şube Müdürleri Mehmet Salih Güvendi ve Sedat Bezci’nin de katıldığı program sonunda Taraklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan Korkmaz tüm Taraklı eğitim camiası adına İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’a teşekkür ederek çiçek takdim etti. Programı başından sonuna izleyen Taraklı’da üç dönem belediye başkanlığı yapan eğitimci Tacettin Özkaraman da Kah-Veli Saatler ekibini Tarihi Hacı Rıfatlar Konağı’nda misafir ederek kahve ikramında bulundu.