Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Bölge genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının 12 Ocak 2022 Çarşamba gününden itibaren hissedilir derecede (6 ila 12) azalacağı, hafta sonuna kadar bölge genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. Karadeniz üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı havanın etkisi ile 12 Ocak 2022 Çarşamba gününden itibaren yağışların karla karışık ve kar şeklinde görüleceği belirtiliyor.

Sakarya’da 12 Ocak 2022 Çarşamba günü hava sıcaklıklarının kuvvetli poyraz ile birlikte hissedilir derecede düşmesi tahminler arasında yer alıyor. Yağmur şeklinde başlayacak olan yağışların, sıcaklık düşüşü ile karla karışık yağmur ve kar, yüksek kesimlerde ise kar şeklinde olacağı belirtiliyor. 13 Ocak 2022 Perşembe günü il genelinde yer yer kar yağışı etkili olacak.

En düşük / En yüksek hava sıcaklıkları: Çarşamba 3/4, Perşembe 0/2, Cuma -1/4, Cumartesi 1/7, Pazar 2/7 Vatandaşlarımızın ve yetkililerin Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü’nün yayınlayacağı güncel hava tahmin ve uyarı raporlarını takip etmeleri önem arz etmektedir” denildi.