SERVİSLER KAPATILIYOR

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin büyük bölümü geçtiğimiz günlerde kapatılmış ve koronavirüs tespit edilen hastaların kullanımına hazırlanmıştı. Ülke genelinde vaka sayısında yaşanan artış nedeniyle yeni tedbirler alınmasına karar verildi. Vaka sayısının artmaması ve virüsün yayılmaması için 3.katta bulunan Kadın Doğum, Beyin Cerrahi ve Kardiyoloji servisleri hafta sonu taşınacak. Yetkililerden koronavirüs ile mücadelede taşıyıcı zincir halkasının kırılması için bu kararın alındığı öğrenildi. Sakarya’nın vaka sayısının ülkede ki artış hızında olmadığı bunun sebebinin ise alınan tedbirlerden kaynaklı olduğu öğrenildi.

YENİ KADIN DOĞUM AÇILACAK

Salgınla en etkin mücadelenin vatandaşların kendilerini izole etmesi gerektiğine vurgu yapan uzmanlar, daha çok insana test yapıp, insanlarla temassız bir şekilde izole etmeyi planlıyor. Bu kapsamda Eğitim Araştırma Hastanesi’nin yanında yapılan Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin kısa sürede hizmete alınması planlanıyor. Virüs ile mücadele döneminde karantina hastanesi olması planlanan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde ki eksiklerin giderilmesi için yoğun mesai harcanıyor.

SEFERBER OLDULAR

Yeni Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin bir an önce açılması için Valilik, İl Sağlık Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve yüklenici müteahhit sürecin hızla tamamlanması için adeta seferberlik ilan etti. Milletvekilleri özellikle AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’un da bakanlık seviyesinde işlerin hızlanması için yoğun mesai harcadığı öğrenildi.