SOSYAL MEDYA

Sakarya'da ilk kez Korona Virüsü nedeniyle karantinaya alınan yerleşim alanı unvanı alan Şeker mahallesi Mete Sokak ile ilgili sosyal medyada bilgi kirliliği yaşanmaya başladı. Sokaktan ölüler çıktığına kadar yapılan yalan yanlış paylaşımlara sokak sakini Mehmet Kocabay tepki gösterdi.

GERÇEK DIŞI

Gazeteci Levent Candan ile görüşen Kocabay sosyal medyada yaşanan bilgi kirliğinin kesinlikle doğruyu yansıtmadığını dile getirdi. sokakta ölüm olmadığını belirten kocabay, "Sokağımızda 3 yaşlımızda virüs pozitif çıktı. Onlar şu anda hastane de ve tedavidedir. Sokağımızda ölüm yoktur. Yapılan paylaşımlar ile dedikodular da gerçeği yansıtmıyor. Pazarcı esnafıyla ilgili söylentilerde asılsızdır" dedi.

NE OLMUŞTU!

Adapazarı Çevreyolu'na üzerinde bulunan Şeker mahallesi Mete Sokak, Sakarya İl  Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı kararla birlikte Korona Virüsü tedbirleri kapsamında karantinaya alınmıştı. Alınan bu kararla birlikte sabahın ilk ışıklarıyla Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri bölgeye gelmiş ve sokağın girişlerini kapatmıştı.