Korona virüsü olarak bilinen Covid-19 virüsünden halkı korumak amacıyla adeta seferberlik ilan eden Karapürçek  Belediye Başkanı Orhan Yıldırım, Karapürçek Kaymakamı Mehmet Ali Semiz ile birlikte sadece gıda tezgâhlarının açılmasına izin verilen Karapürçek  Cuma Pazarı’nı denetledi.

Karapürçek'te her cuma günü açılan pazarın koronavirüsü ile mücadele tedbirleri kapsamında sadece gıda maddelerinin satılması şartı ile açılmasına izin verildi. Pazar tezgâhlarının aralarının açılması ve gerekli hijyen önlemlerinin alınması şartının ardından Cuma Pazarı, faaliyetine başladı. Karapürçek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, pazarın girişinde ateş ölçer ile  ve orta kısmında sabit bir el dezenfektanı ünitesi kurdu. Her birinde 3 haznenin bulunduğu istasyonlarda vatandaşlar, ellerini dezenfekte etme imkanı bulurken yine Zabıta ekipleri tarafından sabah saatlerinde pazar esnafına da maske ve eldiven dağıtımı yapıldı.

Pazarda Seç-Al Dönemine Ara

Pazarın girişinde de yine talep eden vatandaşlara maske ve eldiven dağıtımı yapıldı. Karapürçek  Belediye Başkanı Orhan Yıldırım , Karapürçek  Kaymakamı Mehmet Ali Semiz   ile birlikte Cuma pazarını denetledi. Dezenfekte istasyonunu inceleyen ve sayısının artırılmasını isteyen Başkan Yıldırım; pazarda maskesiz ve eldivensiz çalışılmasına kesinlikle izin vermeyeceklerini ve aksi durumda gerekirse pazarı kapatacaklarını söyledi. Pazarda ürün seçmecenin ve tadım yaptırmanın yasak olduğunun ve teması en aza indirmeleri gerektiğinin vurgusunu yaptı.