Sakarya'nın Karapürçek ilçesinde bir köyün girişinde  ağaca asılan tabela yazısı dikkat çekti. Köye giriş yapan yabancılar tarafından çekilen bu fotoğraf, akılları karıştırdı. 

Karapürçek'te bulunan bir köy girişine asılan tabela yazısında, '' Muhtara sormadan yer alıp satmak yasaktır'' yazısı görenleri şaşırttı. Köylünün köye yabancı kişilerin girmesinin istenmediği ve köylünün ortak bir kararı olduğu belirtildi. 

Vatandaşlar tarafından gelen tepkilerin ardından ise Muhtar köye asılan yazı hakkında açıklamada bulundu. 

İşte Muhtarın açıklaması şöyle;

"Biz kimseye yer alamaz yada satamaz diye kural koymadık sadece köy heyetine ve muhtarlığa sormadan yer alıp satmayın dedik. Bizim bu kararı alma nedenimiz köyümüzde yıllardır süre gelen örf adet ve kültürümüzü yaşatabilmek içindir. Bizler mahallemizden yer alacak insan ile önce tanışmak onu tanımak isteriz. Bizim örf ve adetlerimize saygılı olmasını isteriz. Biz mahallemizde oturan yaşlılarımıza hürmet gösteririz ve mahallemizden yer alıp gelecek insanlarında bu saygıyı göstermesini bekleriz. Bu yazıyı asmakta hiç bir kastımız yoktur, ayrımcılık olarakta kimse algılamasın" diye konuştu.

Öte yandan ise, Ekşi sözlüke düşen bu görüntü kullanıcılardan tepki topladı.