Başkan İshak Sarı; “Hasta, yaralı veya çeşitli ihtiyaçları olan sokak hayvanların günlük rutin bakımı, beslenme ve kontrolleri modern haliyle örnek teşkil eden geçici Hayvan barınağımızda özveriyle yapılıyor” dedi.

“Beslenme Odaklarının Bakımı”

Karasu Belediyesi yalnızca barınakta bulunan sokak hayvanlarının değil, sokaklarda bulunan tüm hayvanların da ihtiyaçlarını karşılamak üzere bir çalışma planı üzerinden hareket ediyor. Şehrin belli noktalarına yerleştirilen beslenme odaklarının temizlik, bakım ve mama takviyeleri sokağa çıkma kısıtlamalarında da düzenli olarak yapılıyor.

Geçici Hayvan Barınağındaki hizmetler hakkında bilgi veren Belediye Başkanı İshak Sarı; “İlçemizde başıboş gezen hayvanların misafir edildiği bu alanda ilaçlama, aşılama, tedavi ve dezenfeksiyon işlemleri yapılıp, bu anlamda hayvan sağlığı ve refahı açısından farkındalık yarattığımızı düşünüyorum. Lokanta, hastane ve çeşitli işletmelerin yemekhanelerinden günlük yemekler ve vatandaşlarımızın bağışları ile gelen mamalar ile buradaki hayvanların beslenme ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Haftanın belirli günlerinde anlaşmalı veteriner hekimimiz gözetimi altında can dostlarımızın tüm bakımlarını yapıyoruz. Barınakla ilgili maksadının dışında, gerçeği yansıtmayan olumsuz yorumların kesinlikle aslı yoktur. Şunu çok net söylemek istiyorum, buradaki her canlı bizim için bir misafirdir ve en iyi şekilde ağırlamaktadır” dedi.

İshak Sarı; “Çevre ve birey sağlığı açısından ayrıca yaşayan canlıların hayatına sağlıklı devam etmesi açısından bu çalışmalar önem arz etmektedir. Çalışmalarımızın milli farkındalık adına belli periyotlarla devam edeceğinin de altını çizmek isterim. Dili olmasa da yaşayan her canlı dünya üstünde misafirdir ve bu bilinçle hareket ederek onlara gereken önemi vermeyi kendimize borç biliriz” dedi.