Cumartesi gününden beri devam eden fırtına sonrası Karasu sahilindeki Sahilpark Mavi Bayraklı Plajı’nda tahribata yol açtı. Dalgalarla birlikte yükselen sular plajda burada bulunan kafeteryanın kuzey duvarına kadar geldi. Azgın sular, plajdaki ahşap yürüyüş yollarını da önemli ölçüde tahrip etti. Kumsalın yok olması nedeniyle kıyıda yüksekliği yer yer üç metreyi bulan set ve yarıklar oluştuğu gözlendi.

İNCELEME YAPTILAR

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı ile Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Sungur Mehmet Yeni Pazartesi günü sahile gelerek incelemelerde bulundular. Sarı ve Yeni, benzer erozyonun hemen her yıl bu mevsimde tekrarlandığını belirterek gerekli koruma önlemlerinin alınacağını ifade ettiler. Karasu Belediyesi her turizm sezonu öncesi Sahilpak önündeki plaja binlerce metreküp kum taşıyarak düzenleme yapıyor.

DALGAKIRANLAR ÇARE OLAMADI MI?

Öte yandan Karasu sahillerinde yaklaşık 10 yıldır süren kıyı erozyonuna engel olacağı gerekçesiyle yapılan 37 adet paralel dalgakıranın fonksiyonları da tartışılmaya başlandı. Dalgakıranların deforme olduğu için yeterli korumayı sağlayamadığını öne süren görüşe karşılık, kıyı erozyonunun son yıllarda tüm dünya denizlerinde yaşanan bir sorun olduğuna ve bunun da küresel ısınmadan kaynaklı olarak deniz suyu seviyelerinin yükselişine bağlayanlar da var.