1960’lı yıllarda tarım alanlarında biriken yağmur sularını Sakarya Nehri’ne akıtmak amacıyla açılan ancak Küçükboğaz’a bağlantıyı sağlayacak 800 metrelik bölümü eksik kalan drenaj kanalını tamamlama çalışmaları başladı.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen iki kazıcının 18 Mayıs 2021 Salı günü çalışmalara başladığını açıklayan Belediye Başkanı İshak Sarı, projeye destek veren AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Sakarya Milletvekilleri Recep Uncuoğlu ve Çiğdem Erdoğan Atabek, AKP Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, DSİ Eskişehir 3.Bölge Müdürü Sayın Kağan Şan ve DSİ Sakarya 32. Şube Müdürü Abdurrahman Cebeci’ye teşekkür ettiğini söyledi. Başkan Sarı “ Cenab-ı Allah, İnşallah bu projenin tamamlanmasını da bize nasip eder diyor ve tüm hemşerilerime hayırlı olsun diyerek saygılar sunuyorum” dedi.
 
Proje aynı zamanda, Küçükboğaz’a bağlantı kanalın Sakarya yönüne düzenli akışını sağlayarak buraya bağlı yağmursuyu kanallarının rahat çalışmasını sağlayacak. Düzenli akıntı için kanala motopomplar yerleştirilecek. Kuzey-güney bağlantısını sağlayan yolların üzerindeki köprüler kısa sürede inşa edilecek. Projeye göre Küçükboğaz’dan Yenimahalle’ye kadar kanalın her iki yanı mesire alanı olarak düzenlenecek. Kanal Projesi’nin maliyetinin 40 milyon lirayı aşabileceği belirtiliyor.