PAZARA UĞRAMADI!

Tüm dünyanın ve Türkiye koronavirüs salgını ile mücadele ederken mücadele en önemli olan kural maske, mesafe ve hijyen. Sağlık Bakanlığı tarafından bu üç kurala büyük öenm verilirken İçişleri Bakanlıı tarafından verien talimatlarla da artık mesken dışı her yerde maske takmak zorunlu hale geldi. emniyet ve zabıta ekipleri tarafından denetimler gerçekleştirilirken kalabalığın en fazla olduğu Katlıpazar'a ise sanki virüs hiç uğramamış gibi. 

MASKESİZ ESNAF 

Kalabalığın en yoğun yaşandığı Katlıpazar'da tezgahlar dipdibe, karşılıklı iki tezgah arasından ise neredeyse boşluk yok. Hal böyle olunca da pandemi döneminde virüsün en kolay yayılacağı yerleden biri haline gelen pazarda satıcıların maske konusundaki duyarsızlılığı da pes dedirtti. Hemen hemen her tezgahta maskesiz bağırarak satış yapan esnaflar vatandaşların tepkisiyle karşılaştı.

DENETİM YAPILSIN 

Pandemide esnafın daha duyarlı olması gerektiğini belirten vatandaşlar, "Zaten tezgahlar arası çok fazla yok. Bir de esnaf maskesiz satış yapıyor. Pandemi döneminde böylesine bir duyarsızlık olmaz. Hergün denetim yağıldığını belirtiyorlar, ancak burada denetim falan yok. Denetim olsa pazardaki bu rezilliği ekipler görürdü. Sağlığımız her şeyden önce gelir. Eski günlerimize dönemk istiyorsak biraz da bizler de kuralla uymalıyız" diyerek ekiplerin denetim yapmasını istediler.

ÇÜRÜK MAL İSYANI

Katlıpazar'da vatandaşların şikayetçi olduğu bir başka konu ise esnafın çürük mal vermesi. Vatandaşlar, esnafların güzel meyve sebzeleri ön tarafa koyduğu kendilerine ise arkada çürük olanların verildiğini iddia ediyor. Pazardan alışveriş yapan bir vatandaş tepkisini şu sözlerle dile getirdi, "Bir tezgahta üzüm gördüm. Çok güzel görünüyordu. Ön tarafta gördüğüm salkımı almak istedim. Ancak tezgahtaki beyefendi oradakini veremeyeceğini arka tarafta olanlardan vereceğini söyledi. Nedenini sorduğumda ise düzenin bozulmaması gerektiğini söyledi. 

ÇÖZÜM BULUNSUN!

Arka taraftan verince hep çürükleri veriyorlar. Sonuçta tezgahtakilerin hepsini satmak için getiriyorlar. Ancak önde güzel olanları bizim gözümüzü kandırmak için kullanıyorlar. Katlıpazarda genelde böyle. Çoğu insan da bundan şikayetçi. Bu konuda da bir denetim yapılması lazım. Kimse kolay para kazanmıyor. Verdiğimiz para karşısında da çürük mal almak istemiyoruz. Bu burada yıllardır süren bir durum. Artık bir çözüm bulunmasını istiyoruz."