SAKARYA’DA 2 OKUL HAK KAZANDI 

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce, Anadolu imam hatip lisesi ve imam hatip ortaokullarında öğrenim gören öğrencilerin akademik başarı, bilimsel, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetler ile millî, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerleri benimseyen ve koruyan bireyler olarak yetiştirilmesi amacıyla yürütülen "Eğitimde Rehberlik ve Destekleme Modeli (ERDEM) Destek 2021 Programı" için başvuruda bulunan 1.108 okul arasından aralarında Kaynarca İmam Hatip Ortaokulu’nun da bulunduğu 137 imam hatip okulu hibe desteği kazanmaya hak kazandı. 

Okulun hibe desteği kazanan projesi Kaynarca Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli, Belediye Başkanı Murat Kefli, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, veliler ve öğrencilerin katıldığı toplantıda tanıtıldı.

Okul Müdürü Tezcan Demir’in konuşması ve Kur’anı Kerim okunmasından sonra yakın zaman önce kaybettiğimiz şair Sezai Karakoç’un Mona Roza isimli şiiri bir öğrenci tarafından okundu. 

YAHYA BAKIR’DAN Z KÜTÜPHANE SÖZÜ

Kısa adı SİMDER olan Sakarya İmam Hatip Mezunları Derneği Başkanı Yahya Bakır yaptığı konuşmada Sezai Karakoç’u andı, Mona Roza şiirinin hikayesini paylaştı. Yahya Bakır, projenin 7’inci maddesinde yer alan belgesel kısa film konusunda stüdyo desteği verebileceklerini söyledi. Başkan Bakır ayrıca Kaynarca İHL’ne Z Kütüphane sözü verdi. 

PROJEYLE NELER YAPILACAK

Projeyi hazırlayan Okul Müdür Yardımcısı Sadettin Kurt, 24 bin lira hibe destek alan projesini kahvaltılı tanıtım programında ayrıntılarıyla anlattı. Projeyle okullarını yıl boyu çeşitli etkinliklerle tanıtmayı amaçladıklarını belirten Sadettin Kurt, planlanan etkinlikler hakkında bilgi verdi.  

ERDEM Projesi kapsamında yapılacak etkinliklerden bazıları şunlar: Görünürlük çalışmaları kapsamında Erdem Proje baskılı broşür, tişört ve başörtüleri tasarlayarak yıl boyunca projeyi canlı tutmak. Liselere geçiş sınavı hazırlık hedefi olan öğrencilere LGS kaynak materyali ve deneme desteği sağlanması. 8’inci Sınıf erkek öğrencilerine merkez camilerinde öğle namazı vakti müezzinlik ve cami kültürünü öğrenmeleri için müftülük ile yapılacak işbirliği çerçevesinde uygulamalı eğitimler sağlanması. 8’inci Sınıf kız öğrencilerine  Diyanet Kız Kuran Kursu ve ana okulları işbirliği çerçevesinde 4 ile 6 yaş arası öğrencilerin etkinliklerinde öğreticilerimize destek olmak. Köylerde okulu tanıtmak için cemaat kültürünü devam ettiren büyüklerle ilgili “İzi kaybetmeyenler” adlı 4 kısa belgesel film çalışması. Okula yeni başlayan 5’inci sınıfların uyum sağlaması için ayda bir gün ikramlı veli toplantıları yapılacak. Yıl sonu projenin kapanışı olarak ilçe halkının davet edildiği şiir dinletisi, ezgi ve ilahi dinletisi, tiyatro etkinliğin gerçekleştirilmesi.