Toplantının açılış konuşmasında ilçe gündemiyle ilgili konuları özetleyen Murat Kefli, salgın hastalıkta zor bir sürecin sonuna gelindiğini belirterek, “İnşallah bu hastalığı birlikte atlatacağız” dedi. 

MEZBAHANIN RESMİ AÇILIŞI YAPILACAK

Mezbaha’nın deneme üretimine başladığını belirten Kefli, “Mezbaha’yı kimin çalıştırdığının önemi yok önemli olan çiftçimize, ilçemize hizmet etmesidir. Eksiklikler tamamlandığında resmi açılışı yapılacak. İlçemizi güzel bir hizmet olacak diye düşünüyorum. Emeği geçenlere teşekkür ederim” diye konuştu. 

Belediye Başkanı Murat Kefli başkanlığında yapılan toplantının ilk gündem maddesinde Mayıs Ayı Toplantısı’nda komisyona havale edilen Kaynarca Belediyesi’nin 2020 yılı kesin hesabı Plan ve Bütçe Komisyonu raporu okundu. Komisyonca yapılan inceleme sonucunda gelir tahakkukunun 19 milyon 757 bin lira olduğu açıklanırken bunun 15 milyon 629 bin lirasının tahsil edildiği belirtildi. Tahsil edilemeyen 4 milyon 127 bin liranın 2020 yılına devredildiği ifade edildi. Madde oy birliği ile kabul edildi. 

PANDEMİ NEDENİYLE ÖDEMELER AKSADI

Kefli, Bütçeyle ilgili, “Alacaklarımızda pandemi nedeniyle biraz açık oldu. İmar barışından dolayı ödeme yapmayanlar oldu. Tahsilat kısmında bir açık oldu” dedi. 

Gündemin ikinci maddesinde 31 Mart 2021 tarihinde yürürlüğe giren otopark harcının miktarının belirlenmesi konusunun İmar Komisyonu’nda bir ay daha inceleme yapılmasına oy birliği ile karar verildi.

Üçüncü maddede 9 dönümlük alanda bazalt üretimi yapma konusunda Belediye Encümenine yetki verilmesi görüşüldü. Kefli, konuyla ilgili verdiği bilgide ilçede yakında başlayacak altyapı çalışması için malzeme ihtiyacı doğacağını ifade ederek önemli bir konu olduğunu belirtti. 

SP’li Belediye Meclis Üyesi Mustafa Tan, konunun İmar Komisyonu’na havale edilerek görüşülmesini ve muhtarlardan görüş alınmasını istedi. Madde oylandı, oy çokluğu ile kabul edildi. Ancak konu görüşülerek oylamaya sunuldu ve oy çokluğu ile kabul edildi. 

KÖYLERE ULAŞIM SAĞLANSIN

Gündem dışı görüşmelerde söz alan Meclis Üyesi Ali Harbi, köylere ulaşım sağlanması konusunda girişimde bulunulmasını talep etti. Başkan Murat Kefli, “Bazı arkadaşlar hatları almışlar ama çalıştırmıyorlar. Bize de çeşitli köylerden talep geliyor. Büyükşehir Ulaşım Dairesiyle görüştük, bu konuyla ilgili iyi bir çalışma yapılması gerekir” dedi.  

CUMA PAZARININ GÜNÜ DEĞİŞEBİLİR Mİ?

İlçede Cuma günleri kurulan pazarın Salı günü kurulması konusunda kamuoyu oluşturulması konusunda Meclis üyelerinin de aracılığıyla vatandaşın fikrinin alınmasının önemli olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Murat Kefli, “Bu konuda esnaf temsilcilerimizinin ve esnafımızın talebi de var. Ama Adapazarı’ndan gelen esnaflar çok sıcak bakmıyor. Ama genel talebe bakmak lazım” diye konuştu. - Sedat Balta