//  Adnan Turgay Özbalkan //

Koronavirüs önlemleri kapsamında düzenlenen “Kaynarca'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 100'üncü yıldönümü” kutlama töreni gündüz yapılan törenlerden sonra akşamda ayrı bir güzellikte sürdü.  Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli, halk54.com’a yaptığı açıklamada, “Pandemi nedeniyle bir tek ülkemiz değil bütün dünya sıkıntılı günler geçiriyor. Bu sıkıntılı günlerde ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümünü Pandemi kurallarına uygun şekilde yapıyoruz” dedi.

Başkan Murat Kefli, “Pandemi nedeniyle kısıtlı imkanlarla kutlama yapsak da asıl kutlamayı kalbimizde yapıyoruz. Ancak Pandemi sona erdiği zaman çok ama çok coşkulu bir kutlama yapmayı düşünüyoruz. Bütün Şehitlerimizin ruhları şad olsun. Milli Mücadele kahramanlarımızdan Halit Molla (Akın) rahmetle anıyoruz. Gazilerimizi minnetle anıyoruz. Tüm Sakaryalı hemşinlerimize bir daha düşmanla karşılaşmamalarını, Pandemi sıkıntısından uzak gönüllerince bir yaşam diliyorum” dedi. 

Her zaman sanat ve sanatçıya değer verdiğini de anımsatan Başkan Murat Kefli, kısa adı KABET olan Kaynarca Belediyesi Tiyatro Topluluğu üyelerine birer tanıtım kartı verdi. Pandemi nedeniyle çalışmalarına ara vermek zorunda kalan KABET’in en kısa zamanda yeni oyunlarla sahne olmasını dilediğini belirten KABET Yönetmeni Suzan Tufan ise, “Hem ilçemizin kurtuluşu, hem de kartlarımızın takdiminden dolayı çok mutluyuz” dedi.

Türk Bayrakları ile donatılan araçların bulunduğu konvoyun ilçe turu yapmasıyla devam eden kutlamalarda ellerinde Türk Bayraklarıyla camlarına ve balkonlarına çıkan Kaynarca halkı 100. yıl coşkusunu yaşadı. Çok kısa süreli davul zurna eşliğinde oyun oynanmasıyla Kaynarca’nın Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 100. yıldönümü törenleri son buldu.