Kaynarca Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özer, siyasal partilerin ilçe başkanları, meslek odası, kooperatif, dernek başkanları ve daire amirlerinin bulunduğu tören geniş bir katılımla yapıldı. 

Kaynarca Muhtarlar Derneği Başkanı Türkan Öner’in törende yaptığı konuşmadan bir bölüm şöyle: “Muhtarlık seçimleriyle, halkın doğrudan kendi yerel yöneticisini seçmesiyle başlayan bu süreç demokrasi tarihimiz açısından da bir temel oluşturuyor… 

Muhtar seçilmiş demektir. Muhtar, mahallesinin, köyünün, annesi, babası, kardeşi, sırdaşı, mutlu gününde en zor anında vatandaşımızın yanında olan her türlü sorunlarını paylaştığı ve çözüm aradığı, 7 gün 24 saat ulaşabileceği ilk devlet kapısıdır. Özellikle deprem, sel, yangın gibi afetlerde vatandaşın yardımına ilk koşan muhtardır. Covid 19 pandemi sürecinde salgını önleme çalışmalarında da mahallesinde vatandaşının en sıkıntılı anında derdine deva olabilmek için canla başla çalışan yine muhtardır.”

Törene katılanlar daha sonra topluca Muhtarlar Derneği’ni ziyaret ederek sohbet ettiler.  Kaymakam Mehmet Ali Karatekeli, törene katılan ilçe protokol mensupları, muhtarlar öğlen yemeğini birlikte yediler. Yemekten sonra ilçede görev yapan 45 muhtar köy ve mahallelerin sorunları hakkında bir toplantı yaptı.