KESK, DİSK, TMMOB ve TÜM Emekli Sen Sakarya Şubesi, basın açıklaması yaparak  İsrail'in Filistin'e yönelik gerçekleştirdiği saldırılara tepki gösterdi. 

Ortak açıklamayı TMMOB Makina Mühendisleri Odası Sakarya İl Temsilcisi Salim Aydın yaptı. 

Filistin Topraklarını işgal ve Filistinlileri yerinden etme üzerine kurulu İsrail Devletinin son yıllarda Batı Şeria’daki yerleşimleri ilhak etmeye ve Doğu Kudus’ü de işgal sürecinin bir parçası haline getirmeye çalıştığını kaydeden Aydın; "

Son aylarda Doğu Kudüs’te Filistinlilerin evlerini zorla işgal eden devlet destekli Siyonist yerleşimcilere yönelik protestolar artınca Tel Aviv rejimi acımasız yüzünü bir kez daha gösterdi: Yüzlerce yaralı, yüzlerce gözaltı ve evlerinden sürülen yüzlerce insan. Siyonist zulüm karşısında şimdi yine tüm dünya ayağa kalkmış gibi görünüyor. Ama sadece görünüyor. Filistin halkının uzun yalnızlığı sürüyor. 

Filistin bir sembol değil, bir halktır. Etten kemikten canlı insanlardan yaşlılardan, bebeklerden, gençlerden, çiftçilerden ve işçilerden oluşan kocaman bir halk. Yarısı sürgünde, diğer yarısı dünyanın en büyük açık cezaevine dönüştürülmüş Gazze’de ve kuşatılmış Batı Şeria topraklarında sıkıştırılmış, her gün yoksullukla ve şiddetle yüz yüze bırakılmış bir halktır. 

170’in üzerinde Filistinli örgüt, siyasi parti, sendika federasyonu ve kitle hareketi tarafından imzalanan BDS Çağrısı, Filistin halkının vazgeçilemez hakkı olan kendi kaderini tayin hakkını kullanması için asgari gereklerin ancak bu üç temel talebin karşılanmasıyla yerine getirileceğini savunarak Filistin halkının ortak özlemini dile getiriyor.

Filistin halkının İşlevsel olarak üç temel başlıkta toplanan, uluslar arası toplundan talepleri çok belirgindir.

İsrail, uluslararası hukuk çerçevesindeki yükümlülüklerini tam olarak yerine getirene kadar tüm İsrail mallarına ve hizmetlerine genel bir boykotun teşvik edilmesi.

İsrail’in işgal rejimini sürdürmesinde suç ortaklığı yapan tüm İsrailli akademi, kültür ve turizm kurumlarının boykot edilmesinin teşviki.

Uluslararası hukuk ve insan hakları ihlallerine dahil olan, ister İsrailli ister uluslararası şirketlerden yatırımların çekilmesi ve/veya bu şirketlerin ürünlerine gerçekçi bir boykot uygulanmasını teşvik etmek

Özellikle insan hakları alanında “ağır ahlaki kusur”u olan şirketlerin kamu sözleşmelerinden dışlanmasını gerektiren ulusal ve uluslararası yasaları uygulamaları için yerel meclisler ve bölgesel hükümetler nezdinde lobi yapmak.

Uluslararası hukuku ve Filistinlilerin haklarını ihlalinden dolayı İsrail ile tüm serbest ticaret ve diğer imtiyazlı ticaret anlaşmalarının hemen askıya alınmasını istemek"