EKİPLER OPERASYON YAPTI

Bugün yaşanan koku paniğinin ardından gelen ihbar SASKİ, Çevre Şehircilik il Müdürlüğü ve polis ekiplerini harekete geçirdi. Hendek Kargalıhanbaba’da bulunan geri dönüşüm tesisinden iki vidanjörün yük aldığı ihbarıyla harekete geçen polis ekipleri vidanjörleri durdurdu. SASKİ ve Çevre Şehircilik il Müdürlüğü’ne kayıtlı olmadıkları tespit edilen araçlara cezai işlem uygulandı. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri araçlarda ki sıvıdan numune aldılar.

SONUÇLAR ÇIKANA KADAR

Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü ekipleri tarafından alınan numunenin sonuçları çıkana kadar araçlar yedieminde kalacak. Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne kayıt yaptırmadıkları için araç sahiplerine ceza kesildi. Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü ekipleri gerekli yerlere kayıt yaptırmayan vidanjörlere nakliye yaptırdığı gerekçesiyle geri dönüşüm tesisi hakkında da kapatma kararı aldı. Kararın resmi makamlarca tebliğiyle birlikte Hendek’te ki tesis mühürlenecek.

HER ŞEYİMİZ FATURALI

Hendek’te polis tarafından durdurularak cezai işlem uygulanan vidanjörlerin sürücüleri kendilerinin yasal olmayan bir şey taşımadıklarını iddia ederek “Endüstriyel ürün nakliyesi yapıyoruz. Bizim taşıdığımız sıvı faturalı. Yasal olmayan bir durumumuz yok” diyerek kendilerini savundu. Ekipler alınan numunelerin sonuçları çıkana kadar araçların yedieminde tutulacağını söyledi. /haberlisin.com