AYILAR ZARAR VERDİ

Geyve'nin Epçeler köyünden (mahalle) Ümit Çelik'in bahçesindeki kiraz ağaçlarına ayılar zarar verdi. Sabah saatlerinde bahçeye gelen Ümit Çelik, şok manzarayla karşılaştı. Bölgede kiraz ağaçlarına zarar veren ayılar, bu kez Ümit Çelik'in bin bir emek vererek yetiştirdiği kiraz ağaçlarını talan etti. Bahçede ayıların meydana getirdiği zararı sosyal medyadan canlı çekimle paylaşan Ümit Çelik şu ifadelere yer verdi; "Emek vererek, göz nuru döktüğümüz ağaçlarımızın domuzların veya ayıların ne hale getirdiğini gözünüzle görün. Artık bu ne katlanabilir, ne tahammül edilebilir bir durum. 30-40 fidanın akıbetini gözlerinizle görün.

HEP BERABER ÇÖZELİM

Buna nasıl bir çözüm bulunur, bunu hep beraber çözelim. Benim yıllarımı alın terimi emeğimi verdiğim kiraz ağaçlarının bir anda nasıl zarar gördüğünü, bittiğini izleyin. Biz bunlara emek veriyoruz, rızkımızı bir gecede gelen vahşi hayvanlar yok etsin. Birileri desin ki vahşi hayvanları korumak yasak. Bu hayvan koruma dernekleri var, çıkıyorlar nara atıyorlar. Buyurun gelin, benim yıllarımı, emeklerimi, utlarımı bir gecede alan böyle bir düzen, böyle bir yönetim varsa gelsinler baksınlar.

YETKİLİLERE SESLENİYORUM 

Buyurun, şu fidanın ömrü 5 senedir. Şu fidanı dikmek, yetiştirmek, bakımı tam 5 senedir.  Şu hale gelmiş bir fidan 7-8 yaşındadır. Buna ne Allah müsaade eder... Ama bizim insanlarımız müsaade ediyor. Allah’ın müsaade etmediği, yasakladığı şeyleri bizim insanlarımız serbest ediyor. Yetkililere buradan sesleniyorum, buna nasıl bir önlem alacaklarsa gelsinler alsınlar." 

Geyve.com