Kırgızistan heyeti, ilk olarak Taraklı Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı’yı makamında ziyaret etti.

Makamda Türksoy Kırgızistan Ülke Temsilcisi Kojogeldi Kuluev tarafından çalınan Kopuz büyük beğendi topladı. Yaklaşık Bir saat süren sohbetin ardından Başkan Pilavcı Kırgızistan heyetini Tarihi Hacırıfatlar Konağında öğle yemeğinde ağırladı. Yenilen yemeğin ardından Tarihi Konaklar, 700 yıllık Tarihi Yunuspaşa Camii, 7 asırlık Çınar ağacını ve tarihi hamamı gezdiren Başkan Pilavcı ilçe hakkında bilgi verdi.

Taraklı’ya ilk defa geldiklerini belirten Kırgızistan heyeti, Buram buram tarih kokan Taraklı’ya hayran kaldıklarını ve Başkan Pilavcı’nın da misafirperverliği için çok mutlu olduklarını söylediler.

Başkan Pilavcı’da,’’ Ata topraklarımızdan gelen kıymetli soydaşlarımızı ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Aynı kültüre, aynı medeniyete sahip olan, aynı milletin mensuplarıyız. Türk dünyası olarak bir bütün olmak durumundayız. Bu doğrultuda sosyal, siyasal, askeri adımlar Devletimiz tarafından atılmaktadır. Bizler de bu adımlar doğrultusun da çalışmalar yaparak Türk Kültürünü tüm dünyaya yayma gayesindeyiz. İnanıyoruz ki bir gün tüm soydaşlarımızla aynı payda da toplanacağız. Bu oluşum yaşandığı zaman dünya da tekrar nizam sağlanmış olacaktır. Türk birliğini sağlama amacıyla her daim bir elin parmakları gibi bir arada olup üzerimize gelebilecek bir saldırı da tek yumruk olacağız. Her alan da yapacağımız çalışmalar ile birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendireceğiz’’ dedi.