Sakarya'nın can damarı çark caddesi

CADDER’in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Çark Caddesi’yle ilgili öneriler sunuldu.  Çark Caddesinin şehir için öneminin anlatıldığı paylaşımda; “Şampiyonluk kutlamaları olmazsa olmaz yeri. Bir yerlere mi kızdınız, toplumsal bir tepkiniz mi var, tek yürüyerek slogan atmak istediğiniz yer. Bir bayramınız var; fener alayını geçirmek istediğiniz tek yer. Alışveriş yapmaktan en fazla hoşlandığımız nokta öncelikli bu cadde” denildi.

Paylaşımın devamında; eski belediye başkanlarından Aziz Duran’ın Çark Caddesi’ne önemli katkılar sağlandığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

“Ama şunu da unutmamak lazım. Cadde trafiğe kapandığında zaten popülerdi. Bu caddenin popüler bir yer olmasının tek sebebi esnafların bu caddeye yaptıkları yatırımlar yani açtıkları dükkanlar. Belki çoğu hatırlanmıyor. Rahmetli Müşteba Erdoğan ve oğulları Mehmet ve Adnan Erdoğan , rahmetli Ergin Keçecioğlu, rahmetli Şahin Ersoy hala hayatta olan Atilla Gezer, Azem Oktay Özkurt işte bu caddeyi sevmenizi bir cazibe merkezi haline gelmesinde en büyük katkıyı sağlayan bir kaç isim bunlar.