Kocaali Koğukpelit Mahallesi'nde uzun süredir yol bakımı yapılmaması ve son günlerde yağan aşırı yağış nedeniyle mahalle yollarının kullanılamaz hale geldiğini anımsatan vatandaşlar, duruma tepki göstererek yetkililere seslendi.

Kocaali Koğukpelit Mahalle sakinlerinden Mete Alemdar, "Bizim yollarımız bugün maalesef kullanılamamaktadır. Bunun nedeni, heyelan ya da trafik sıkışıklığı değil. Bizzatı yolun 20 yıl gibi uzun süredir bakımının yapılmaması ve son günlerde yağan aşırı yağış nedeniyle mahalle yollarının kullanılmaz hale gelmesidir. Sakarya Büyükşehir belediyesi ve Kocaali belediyesi bugün kullanılamaz hale gelen yollarımızı görmezden gelerek,  maalesef kamu görevlerini yerine getirmiyorlar. İstanbul ya da Düzce belediyeleri mi bize hizmet edecek, yolumuzu yapacaklar anlamış değiliz. Biz bu ilin ve ilçenin sakinleri değilmiyiz!" dedi.

Fındık sezonunda bulunduklarını ve bu güzergahta daima kazalar olduğunu söyleyen Alemdar, bugün yine bir kişinin otomobili ile şarampole yuvarlanmaktan son anda kendini kurtardığını dile getirdi.

İş zamanı bu güzergahı işçi taşıyan araçların da çok sık kullanmaya başladığını belirten Alemdar, yetkililere seslenerek, "Bir araç yoldan çıkarsa, Şarampole yuvarlanırsa ve can kaybı yaşanırsa bunun sorumlusu kim olacak? Bu ilçede Büyükşehir belediyesi ve Kocaali belediyesi şu an farklı bölgelerde yol çalışması yapmaktadır bizim takriben 3 kilometrelik bir yolumuzu yapamayacak, yapmayan anlayışı nasıl değerlendireceğimizi bilemiyoruz. Yetkililere sesleniyoruz; Koğukpelit mahallesini unutmayın. Bu bölgede bu ilin bir mahallesi. Mahallede yaşayan insanlar var. Bu mahallede  insanlar işlerine giderken, fındık bahçelerine giderken güvenli bir şekilde gitme hakları var. Bizden, Koğukpelit mahallesi sakinlerinden para talep etsinler ve yolumuzu yapsınlar.  Biz bunada razıyız. Ancak bu sorunumuzun giderilmesi hayati önemdedir. Evimizde huzurlu bir şekilde oturmak, bahçemizde tasalanmasan çalışmak istiyoruz.  Fındık bahçelerimize  huzurlu bir şekilde gitmek istiyoruz. Sözler tutulsun! Yetkililer yıllardır yolumuzla ilgili bizlere söz verdiler. Artık Kocaali Koğukpelit mahallesi sakinleri olarak yetkililerin verdikleri sözlerin yerine getirmelerini bekliyoruz" dedi.