Akgün'ün sözlerinden satır başları;

Sakarya’mızda atıcılıkta hedefe tam isabet. Uzun yıllar Sakarya’mızda milli takımlarda yer alan ve uluslar arası tüm müsabakalarda adlarını altın harflerle yazdıran sporcuları yetiştiren branşlarımızın başında gelen branşların başında gelir. 

Şu anda bu branşın çalışmalarını Serdivan’da bulunan 5000 kişilik yeni yapılan Sakarya Spor Salonunda yeni yapılan elektronik hedef sistemli Havalı Atış Poligonunda çalışmalar devam ediyor. Sakarya Gençlik Spor İl Müdürlüğü Atıcılık kadrolu antrenörleri Bülent Bıçakçı, Erman Yücel ve Semra Yılmaz önderliğinde çalışmalarını sürdürmektedir. 

Atıcılık branşında şu anda tüm çalışmalar Poligonda Haftanın 6 günü , 10- 13 minikler, 13-16 yıldızlar, 16-20 gençler yaşları arası 22 bayan , 43 erkek , toplam 65 faal sporcu ile çalışmalar devam etmektedir. 

Düşünebiliyor musunuz! Sakarya Atış Poligonu yıl içerisinde Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyon müsabakalarına, Okul Sporları Havalı Silahlar Atıcılık branşında Marmara Bölgesi elemelerine ve Türkiye şampiyonasına, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Havalı Silahlar Atıcılık branşında Türkiye şampiyonasına, İl faaliyetleri olarak Marmara Bölgesindeki Bolu, Eskişehir, İstanbul, Bursa illerimizdeki Atıcılık branşını yapan sporcularımıza antrenman ve müsabaka organizasyonlarında hizmet vermektedir. 

Sakarya Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından yaptırılan Elektronik Hedef Sistemli Havalı Atış Poligonun Sakarya’da ilki olduğunu belirtirken, Mersin’de 2013 Akdeniz Olimpiyat Oyunları için kurulan atış poligonundan sonra, Türkiye’nin en büyük elektronik hedef sistemli havalı atış poligonu Sakarya’mızdadır. 

İnanın ki bu atış poligonu ulusal ve uluslararası müsabakalara en uygun şekilde yapılmış olup hedeflerin içinde (mikrofon ile ölçüm sayesinde) 1/10 mm ölçüm hassasiyetine sahip, 25 kulvarlı, 108 koltuklu seyirci kapasitesine sahip, sporcu monitörleri yanında seyirci monitörleri olan ve tüm organizasyonu internet üzerinden canlı yayın verebilen bir poligon olduğunu gördüm. 

İl müdürlüğümüz tarafından söylenen en son teknolojiye sahip olan atış poligonumuzda, hedef başına geçmek ayrı bir heyecan taşıyacağına inanıyorum. Atıcılık Sporuna gönül veren genç kardeşlerimiz Sakarya Spor Salonumuzdaki atış poligon Salonuna beklenildiğini biliyorum. 

Atletizm salonumuz Sakarya Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından yaptırılan Yaşayan Stadyum projesi kapsamında Yeni Sakarya Atatürk Stadında yapılanması biten Sakarya Kapalı Atletizm Salonu ileriki tarihlerde açılış yapılarak çalışmalara başlanılması sevindirmiştir. 

Yeni statta yapılan bu atletizm pistin içerisinde 100 metre uzunluğunda 6 kulvar şeklinde olması , uzun ve üç adım atlama pistin tamamlanması kum havuzu, 2 adet sırıkla yüksek atlama kulvarın tamamlanması , 1 adet yüksek atlama kulvarında bitmesi ile , teknik atış yapılabilecek atma sahasının ve filesinin bitişi ile 2 adet giyinme odası, 250 m ağırlık salonu, 250 m2 Velilerin sporcuların kullanabileceği sosyal alan tamamen bitmiş durumdadır.


Düşünebiliyor musunuz yeni yapılan yeni stadın altındaki boş yerlerin değerlendirilerek spora hizmet vermek için hazır hale gelmesi işte örneği atletizm salonumuzda 60 metre 7 kulvar / 60 metre engel 7 kulvar / 80 metre / 80 metre engel 6 kulvar olarak şekilde, uzun atlama, üç adım atlama, sırıkla yüksek atlama, yüksek atlama yarışmaların yapılması için hazır duruma getirilmiş olması sevindiricidir. 

Bisiklet salonu Sakarya Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından yaptırılan Yaşayan Stadyum projesi kapsamında Yeni Sakarya Atatürk Stadında yapılanması biten İl Müdürlüğümüz Bisiklet takımı çalışmalarını yerinde inceledi. Görüyorum ki burada da yapılan yeni çalışma salonu görmeye değer. Bisiklet salonun bir özelliği de bisikletçilerimiz kış aylarında ve yağışlı havalarda rahat çalışabilmesi için çok detaylı yapılan salonda sporcular antrenmanı yapıyor. 

Düşünebiliyor musunuz, bu tesislerde yapılan bisiklet sporun çalışmaları için bu salon tam Avrupai bir sistemde olup Sakaryalı gençlerimize hitap edecek şeklinde haftanın 6 günün çalışmalara açık olması sevindirdi. 

Bisiklet branşımız her zaman ülkemizde ve dünyada önemli organizasyonlarla adından sıkça söz ettiriyordu şimdi yapılan yeni salonda rahat çalışmalar sonunda daha başarılı sporcular çıkması için mücadele vereceklerine inanıyorum. Son olarak şunu söyleyebilirim İl Müdürlüğümüze bağlı bisikletçilerimiz, bundan sonra bu imkânlarda daha başarılı olmaları için çok çalışacaklardır. 

Evet yine taktir edeceğim kişi Sakarya Gençlik Spor İl müdürümüz olan Arif Özsoy’dur. Geldiği günden bu güne kadar Sakarya ilimize ait spor sahaları ve salonları yeniden yapılandırmaya geçerek Sakarya’mıza kazandırmaya çalışması için şahsına teşekkür ederim.